Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив и Пазарджик - първи по жеги днес

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.  

Предупреждението от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.  

В тези райони остава и много висок рискът от пожари.

До обед навсякъде ще бъде слънчево и горещо.  След това над Западна и Централна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб изток-югоизток. 

Максималните температури ще бъдат между 31 и 38 градуса, за Пловдив прогнозата сочи максимална стойност дори до 39 градуса. 

Над планините ще бъде облачно. Следобед са възможни краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра - около 22.

По Черноморието ще бъде слънчево, с умерен вятър от изток. Максималните температури ще са в интервала от 28 до 31 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето - 3 бала. 


По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пияна шофьорка е блъснала линейката в Асеновград

От пловдивската полиция съобщиха подробности за снощния тежък инцидент в Асеновград, при който катастрофираха линейка и лека кола, след което и двете машини се преобърнаха на пътя.  Пострадали са всички участници в сблъсъка - четирима души.  Това се е случило око 21 ч. в петък на кръстовище, където лек автомобил Ситроен е ударил линейката.  По..

публикувано на 17.08.24 в 09:33

Отново без вода в "Тракия", отстраняването на аварията продължава

Продължава отстраняването на ВиК аварията, която остави много пловдивчани без вода, в района на бул. „Санкт Петербург“ и ЖК „Тракия“.   Причината е спукан захранващ водопровод, аварирал край  развлекателния център "Ескалибур".  Живеещите в блокове в „Тракия“ съобщиха, че продължават да нямат вода, а чешмите по високите етажи са напълно сухи. От..

обновено на 17.08.24 в 09:11

Край Пловдив започва българо-американското учение "Тракийско лято"

Започва ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято“.  Тя ще се проведе от днес до 29 август в районите на 24-а авиобаза в Крумово, летище Пловдив, войсковия район в Чешнегирово и във временно отделени зони от въздушното пространство на страната.  В тренировката ще участват български войскови части, ВВС, командоси..

публикувано на 17.08.24 в 08:37

Мълния запали пожар в Балкана над село Васил Левски

Мълния запали билото на Балкана над карловското село Васил Левски, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Пожарът е пламнал преди около час. Жители на селото са сигнализирали на спешния телефон 112.  Огнеборци от Карлово, водени от гл.инсп Тоню Чалъмов - началник на пожарната служба в Карлово и горски служители се качват към билото пеша, за да се опитат да..

публикувано на 16.08.24 в 17:41

МВР награди пожарникари, военни и доброволци от Пловдив

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди на церемонията днес 68 пожарникари, граничари, доброволци, горски служители, военнослужещи и граждани,  включили се в овладяване на пожарите, засегнали редица области в страната. С почетен знак на МВР III- та степен бяха наградени директорът на пловдивската пожарна..

публикувано на 16.08.24 в 16:52