Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят начини за справяне с водната криза в Сопот

Тази седмица предстои нарочна среща в Областна управа - Пловдив

| Интервю
Сопот
Снимка: FaceBook/Община Сопот

Въпреки че в Сопот не е обявен воден режим, от дни в района има проблеми с водата. Причината е драстично намалялото ниво на основния водоизточник, който се намира над село Христо Даново.

Общинската администрация в Сопот спешно търси решение на проблема с водоснабдяването в града.

През последните дни са направени огледи на основния водоизточник, както и на помпените кладенци на река Стряма между селата Богдан и Московец. Аварии по водопреносната мрежа не са установени, а проблемите са заради спадането на водоизточниците до критични нива.

Темата беше обсъдена на среща в петък между представители на ВиК-Карлово и ВиК-Пловдив. Коментиран е вариантът към Сопот да бъдат пуснати допълнителни водоизточници на помпена станция „Стряма“.

Набелязани ли са мерки, какви и ще решат ли те бързо кризата с водата на Сопот?

Антоанета Петричанска потърси информация от „ВиК“-Пловдив, а говорителят Йордан Чемишев не изключи вероятността от режим на водата в Сопот

Чуйте целия разговор в звуковия файл по темата, както и разговор с кмета на Сопот Станислав Стоенчев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

5000 са подадените заявления за помощите за ученици

Какви са новите изменения в получаването на семейните помощи за ученици, за най-малките от 1 до 4 клас и тези, които постъпват в 8 клас, за промените разговаряме с Десислава Йорданова , началник отдел "Социална закрила" в регионалната дирекция на Социално подпомагане-Пловдив. Родителите на ученици от първи до четвърти клас и на гимназистите от 8..

публикувано на 19.08.24 в 10:23

Димитър Ганев описва в книга "Българската политическа почва"

Социологът Димитър Ганев има нова книга, която от този месец е на книжния пазар. Той изследва националната политическа култура в монографията "Българската политическа почва". Това е едно издание на "Сиела", което щрихова основните моменти от българската „съдба“ и ги обяснява в контекста им на локална проекция на глобални тенденции в културно и..

публикувано на 19.08.24 в 09:52

Откриха над 500 старинни монети при разкопки в Пловдив

Повече от 500 монети от различни епохи и  златна заготовка за изработка на ювелирни изделия, откриха археолози от Регионален археологически музей в Пловдив. Находките бяха открити при спасителни разкопки в подножието на Стария град.  Проучваният обект е в историческа зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив", която представлява групов паметник..

обновено на 17.08.24 в 12:19

В село Кръстатица вече има параклис "Успение Богородично"

В родопското село Кръстатица на 17 август, събота,  ще бъде осветен новопостроеният параклис "Успение Богородично". Той е издигнат по инициатива на местни жители и със средства от дарители. Досега в Кръстатица, която се намира на 40 км. от град Смолян и курорта "Пампорово", а и на 5 км. от балнеоложкия център село Баните, не е имало църква или..

обновено на 17.08.24 в 08:31

Заблудите с предизборни дъвки вече не действат

"Проучването на Галъп колкото и да е професионално, е твърде прибързано. Трусовете в момента в две, три или четири партии са такива, че не може реално да бъде отчетена каква ще бъде картината след изборите. Не е ясно, точно поради тези сътресения, как ще се явят партиите". Това заяви журналистът Иван Тропанкев. По думите му, не само  ДПС има..

публикувано на 16.08.24 в 10:56