Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха млади шофьори, опитали да избягат от полицейски проверки

22- годишен шофьор, опитал се да избегне полицейска проверка, е задържан в Трето РУ в Пловдив. На централния бул. „Цар Борис III Обединител“ полицейските служители подали сигнал със стоп-палка към мъжа зад волана на лек автомобил „Фиат“. Вместо да спре на указаното място, той ускорил и избягал. 

Преследваният автомобил се ударил странично в друга движеща се кола и аварирал, а шофьорът  побягнал заедно с един от пътниците. След издирване е установена самоличността на младия мъж, чиято шофьорска книжка е била отнета през ноември миналата година, при отказ да бъде тестван за употреба на наркотици. 

Срещу него е образувано досъдебно производство.

Подобен инцидент е регистриран и в Пазарджик, където е задържан непълнолетен шофьор, употребил алкохол и опитал се да избегне полицейска проверка. След кратко преследване от полицията тийнейджърът, който не спрял за проверка, се оказва 16- годишен от кърджалийското село Горно Къпиново. 

Освен неправоспособен той управлявал и почерпен с алкохол. Дрегер-ът отчел 0.97 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. 

Непълнолетният е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. По случая е образувано бързо производство.

Полицията издирва 34-годишен водач на микробус „Ситроен“, който е блъснал на пътното платно в Септември18-годишен пешеходец. 

Тийнейджърът е в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака. Образувани е досъдебно производство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Удължиха до края на годината срока за строеж на новия мост до Първомай

Дейностите по строителството на новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в участъка между Първомай и село Градина, се удължават до декември. Те бяха преустановени от март до 17 юни, за да се опазят популациите на животинските видове в защитените зони на „Река Марица“ По тази причина срокът за приключване на строителството е..

публикувано на 20.08.24 в 14:25

Полицията разследва умишлен пожар в асеновградското село Богданица

Предизвикването на умишлен пожар в землището на пловдивското село Богданица разследва полицията.  Огънят в сухи треви в близост до фуражен цех е пламнал снощи и бързата намеса на огнеборците е предотвратила разрастването на пламъците. Няма пострадали хора. При пожара е унищожен товарен автомобил, собственост на частна фирма.  Образувано е досъдебно..

публикувано на 20.08.24 в 12:05

Тапа на пътя Пловдив – Пазарджик заради катастрофа

Пътен инцидент е затапил движението на пътя между Пловдив и Пазарджик. Две коли са се ударили, което е образувало задръстване близо до кръговото за  Стамболийски и Цалапица.  Няма данни за сериозно пострадали. Шофьорите в този участък да се движат с повишено внимание.

обновено на 20.08.24 в 12:01

Смолянското село Малка Арда е на воден режим

Продължава безводието на много места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа. Остава в сила обявеното бедствено положение в шест села във Великотърновско. Безсрочно бедствено положение беше обявено и в селата Димча, Слoмер и Лесичери, община Павликени. За пореден ден без вода е и град Кочериново.   На..

обновено на 20.08.24 в 12:01

Обезвредиха две ръчни гранати „Бухалка” в Раковски

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инженерен полк, под ръководството на капитан Петър Петров, унищожи две ръчни гранати с дървени дръжки, тип „Бухалка”.  Боеприпасите бяха открити на 19 август при извършване на ремонтни дейности в частен дом в град Раковски...

публикувано на 20.08.24 в 09:59