Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Митко

| обновено на 21.08.24 в 11:15

Има разминавания в показанията на Рангел Бизюрев и близнаците Динкови, заяви преди началото на делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица майката на младежа Атанаска Бакалова. 

Заедно с близки и роднини те отново се събраха пред съдебната палата, за да поискат привеждането на нов следствен експеримент.  Атанаска  Бакалова  се явява като граждански ищец и частен обвинител по делото. 

Процесът  се гледа по общия ред, с разпит на всички свидетели, след като на разпоредителното заседание бе отхвърлено искането на защитата на Бизюрев за съкратена процедура. 

Близнаците Борислав и Валентин Динкови, помогнали на Рангел да укрие трупа на убития младеж, са обвинени само в помагачество, а не като съучастници, както настояват близките на Димитър Малинов. 

На първия разпит в съдебната зала предишния път Рангел Бизюрев заяви, че само той е нанесъл удари по тялото на  Митко след скарване между тях, но отрече те да са били смъртоносни.  

Роднините на убития младеж предявиха поотделно граждански искове към убиеца  за общо един милион и сто хиляди лева. Ако бъде признат за виновен, Рангел Бизюрев може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна. 


По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдив посреща Съединението и своя празник с 400 нови знамена

С над 400 нови знамена Пловдив ще посрещне 6-ти септември - Деня на Съединението и Празник на града. Екипи на общинското предприятие „Чистота“ вече монтират флаговете по електрическите стълбове на входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“. Подменят се..

публикувано на 21.08.24 в 13:44

Рангел Бизюрев разказа подробности за нощта на убийството в Цалапица

Близо час продължиха обясненията на Рангел Бизюрев при днешното заседание на окръжния съд за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Бизюрев разказа, че се е завърнал от Германия и по време на барбекю в парк Митко е бил тема на разговор.  Един от компанията, Йордан Пунгеров, казал пред всички, че Митко е обиждал Рангел. След чутото Рангел Бизюрев..

публикувано на 21.08.24 в 11:14

Нова авиолиния тръгва от летище Пловдив за Бирмингам

От 2 ноември 2024 година за първи път ще може да се лети с директен полет от Бирмингам до Пловдив. Новата авиолиния ще свързва вторите по големина градове на Великобритания и България. Те ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър, която вече пусна билетите в продажба. Цените за базов билет в посока започват от 35 евро - съобщават от управата на..

публикувано на 21.08.24 в 10:34

В Славейно днес отстраняват щетите от опустошителната буря

След бурята, която се разрази вчера, екипи разчистват улиците в смолянското село Славейно, съобщи за БТА кметският наместник Христо Станчев. Община Смолян е изпратила днес екип и с помощта на местното население работят за отстраняване на щетите. Станчев каза, че на две места в селото има активизирали се свлачища. Едното от тях е блокирало пътя за..

публикувано на 21.08.24 в 10:12

Неустойчиво време се очаква днес в Пловдив

Днес атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в..

обновено на 21.08.24 в 09:59