Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рангел Бизюрев разказа подробности за нощта на убийството в Цалапица

Близо час продължиха обясненията на Рангел Бизюрев при днешното заседание на окръжния съд за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Бизюрев разказа, че се е завърнал от Германия и по време на барбекю в парк Митко е бил тема на разговор. 

Един от компанията, Йордан Пунгеров, казал пред всички, че Митко е обиждал Рангел. След чутото Рангел Бизюрев и единият от близнаците Динкови - Борислав тръгват с колата към къщата на Митко. 

При срещата Рангел го попитал защо е говорил тези работи, но Митко заявил, че няма да отговаря. Това ядосало и раздразнило Рангел и той бутнал Митко два пъти с лявата си ръка в дясното му рамо. После Митко се ударил в дървото, залитнал настрани и паднал на едното коляно. След това се спуснал към Рангел. Последвало боричкане и още удари по Митко. 

Бизюрев зави, че не имало удари в лицето, никъде не е имало кръв. "Не съм го удрял с цел да го умъртвявам. Не съм искал така да се случват нещата. Не съм искал да го убивам", каза Бизюрев пред съда. 

По думите му, когато му е нанесъл два удара, Митко се е присвил, тогава Рангел го е ударил с дясно коляно в корема и го е бутнал с двете си ръце в дървото. 

Митко паднал на земята и казал: "Спри! Удари ме лошо!".  

Рангел и Борислав тръгнали с колата и видели как Митко се изправя. След това обаче пак минали през същото място и Митко бил паднал по гръб с телефон в ръка. И двамата проверили дали има пулс, но такъв вече нямало. 

След това Бизюрев разказа и подробности за качването на Димитър в багажника. "Не бях в състояние да реагирам трезво. Бях паникьосан и уплашен. Качихме Митко в колата и при потеглянето Борислав се обади на брат си Валентин", каза още Рангел и след това продължи с обяснения за заравянето на трупа в изкопаната с кирки и лопати дупка. 

След обясненията на Рангел Бизюрев заседанието продължи с въпроси от страна на прокуратурата и адвокатите на гражданските ищци по делото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдив посреща Съединението и своя празник с 400 нови знамена

С над 400 нови знамена Пловдив ще посрещне 6-ти септември - Деня на Съединението и Празник на града. Екипи на общинското предприятие „Чистота“ вече монтират флаговете по електрическите стълбове на входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“. Подменят се..

публикувано на 21.08.24 в 13:44

Започна делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Митко

Има разминавания в показанията на Рангел Бизюрев и близнаците Динкови, заяви преди началото на делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица майката на младежа Атанаска Бакалова.  Заедно с близки и роднини те отново се събраха пред съдебната палата, за да поискат привеждането на нов следствен експеримент.  Атанаска  Бакалова  се явява като..

обновено на 21.08.24 в 11:15

Нова авиолиния тръгва от летище Пловдив за Бирмингам

От 2 ноември 2024 година за първи път ще може да се лети с директен полет от Бирмингам до Пловдив. Новата авиолиния ще свързва вторите по големина градове на Великобритания и България. Те ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър, която вече пусна билетите в продажба. Цените за базов билет в посока започват от 35 евро - съобщават от управата на..

публикувано на 21.08.24 в 10:34

В Славейно днес отстраняват щетите от опустошителната буря

След бурята, която се разрази вчера, екипи разчистват улиците в смолянското село Славейно, съобщи за БТА кметският наместник Христо Станчев. Община Смолян е изпратила днес екип и с помощта на местното население работят за отстраняване на щетите. Станчев каза, че на две места в селото има активизирали се свлачища. Едното от тях е блокирало пътя за..

публикувано на 21.08.24 в 10:12

Неустойчиво време се очаква днес в Пловдив

Днес атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в..

обновено на 21.08.24 в 09:59