Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Вместо на 15 септември, отварят днес ремонтирания участък на бул. „Васил Априлов“

| обновено на 23.08.24 в 07:49

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение. 

С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в началото юли след поредния пробив в нея. 

За реконструкцията на общинските съветници гласуваха отпускането на 1 349 320 лв. 

Първоначално ремонтните дейности трябваше да приключат до 15-ти септември.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Широкообхватен полицейски контрол на пътя Пазарджик - Пловдив край Говедаре

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол” се провежда  на пътя Пазарджик-Пловдив, при разклона за село Говедаре.  Това е поредната планирана акция на МВР в района. Извършват се проверки на водачи на леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, както и на техните товари. Служителите на полицията проверяват..

публикувано на 23.08.24 в 10:39

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

публикувано на 23.08.24 в 09:11

Петчленно турско семейство катастрофира на магистрала "Тракия" край Пазарджик

Мъж, жена и три деца са пострадали при катастрофа рано тази сутрин на магистрала „Тракия“. Те са турски граждани и автомобилът им е катастрофирал на 92-я км на магистралата в платното по посока София.  Сигналът е подаден на тел. 112 около 6,30 часа, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Всички са транспортирани в болница..

публикувано на 23.08.24 в 08:28

Трети ден съдът изслушва свидетели по делото „Цалапица“

Третият ден от делото „Цалапица" започна, въпреки осъствието на четирима призовани свидетели, сред които са родителите на близнаците Динкови. Процесът продължава с разпит на наличните свидетели. Делото е срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  Вторият разпитан днес свидетел бе полицаят Атанас Маринов. Той е..

обновено на 23.08.24 в 07:49

Болницата в Смолян ще има вертолетна площадка

И Смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“ ще изгради вертолетно летище, което да се ползва от въздушните линейки в страната. От здравното заведение настояват общината да им предостави за безвъзмездно право на строеж 1355 квадратни метра площ, които в момента са публична общинска собственост.  На сесията си в края на август съветниците трябва да..

публикувано на 22.08.24 в 15:05