Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден съдът изслушва свидетели по делото „Цалапица“

Показанията на замесените в убийството на Митко са противоречеви

| обновено на 23.08.24 в 07:49
Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

Третият ден от делото „Цалапица" започна, въпреки осъствието на четирима призовани свидетели, сред които са родителите на близнаците Динкови. Процесът продължава с разпит на наличните свидетели.

Делото е срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. 

Вторият разпитан днес свидетел бе полицаят Атанас Маринов. Той е поел издирването на Рангел Бизюрев, след като се е очертал като основен заподозрян за убийството на Димитър Малинов. Според неговите показания, криминалистите са знаели,  че по това време Рангел вече се е намирал в Хамбург, Германия. Издаването на Европейска заповед за арест обаче е закъсняло, което се явява решаваща причина за забавеното издирване на Бизюрев. След това полицаят отказа да изнася повече подробности пред аудиторията, заради следствената тайна. 

По тази причина за втори път тази част от процеса бе засекретена и продължи на закрити врата.

В двата дни от началото на процеса вече са разпитани над 20 свидетели, които предоставиха данни за случилото се в нощта на убийството на 20 юли миналата година и следващите дни, когато Димитър е в неизвестност. 

Противоречиви са показанията на един от братята близнаци – Борислав, който в следствения процес твърди, че Бизюрев ударил Димитър 3-4 пъти, а пред съдията братът твърди, че не е виждал Рангел да нанася удари по Малинов.

31-годишният Бизюрев се укри в чужбина и бе екстрадиран у нас от Дания с Европейска заповед за арест. Ако бъде признат за виновен, Рангел може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна. 

Разпитите ще продължат и в началото на септември. Пред съда трябва да се явят 37 свидетели и 14 вещи лица. 

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Широкообхватен полицейски контрол на пътя Пазарджик - Пловдив край Говедаре

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол” се провежда  на пътя Пазарджик-Пловдив, при разклона за село Говедаре.  Това е поредната планирана акция на МВР в района. Извършват се проверки на водачи на леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, както и на техните товари. Служителите на полицията проверяват..

публикувано на 23.08.24 в 10:39

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

публикувано на 23.08.24 в 09:11

Петчленно турско семейство катастрофира на магистрала "Тракия" край Пазарджик

Мъж, жена и три деца са пострадали при катастрофа рано тази сутрин на магистрала „Тракия“. Те са турски граждани и автомобилът им е катастрофирал на 92-я км на магистралата в платното по посока София.  Сигналът е подаден на тел. 112 около 6,30 часа, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Всички са транспортирани в болница..

публикувано на 23.08.24 в 08:28

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение.  С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в..

обновено на 23.08.24 в 07:49

Болницата в Смолян ще има вертолетна площадка

И Смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“ ще изгради вертолетно летище, което да се ползва от въздушните линейки в страната. От здравното заведение настояват общината да им предостави за безвъзмездно право на строеж 1355 квадратни метра площ, които в момента са публична общинска собственост.  На сесията си в края на август съветниците трябва да..

публикувано на 22.08.24 в 15:05