Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Павелско на протест срещу безводието

| обновено на 25.08.24 в 09:56

Жители на родопското село Павелско, община Чепеларе излизат на протест срещу сериозния воден проблем. Местните хора се канят да блокират пътя Павелско – Асеновград заради безводието в селището.

След въведения воден режим направена проверка на ВиК и администрацията сочи, че към днешна дата водоемите в района са пълни с общо 460 кубика вода при дневен разход от 65 кубика в селото.

Местните хора твърдят, че има домакинства без водомери и съществуват незаконни водопрехващания, които оставят селото на сухо.

Проверката за причините за липса на вода продължават – твърди кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев.

Въпреки това жителите на селото заявиха, че ще протестират заради безводието.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ликвидирани са птиците, заболели от грип във ферма в Стряма

П редприемаме всички мерки за ограничаване и ликвидиране на огнището с птичи грип в Пловдивска област. След заседанието на  Областната епизоотична комисия, свикана във връзка с установеното от БАБХ огнище на Инфлуенца А в Държавното ловно стопанство в Стряма  областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева увери, че към..

публикувано на 02.10.24 в 15:28

Анализират данните от черната кутия на разбилия се L-39

Няма изгубени данни в резултат на катастрофата. Това заяви пред журналисти служебният министър на отбраната Атанас Запрянов във връзка със снетите данни от „черната кутия" на катастрофиралия учебно-боен самолет L-39.  „Това, което се извърши в Чехия, е заводът, с неговите средства и инструменти, да свали данните от „черната кутия". Разчитане на..

публикувано на 02.10.24 в 15:25

Мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище

50-годишен мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище. От пожарната уточняват, че сигналът е подаден минути преди 21 ч. снощи в РДПБЗН – Пазарджик.  Мъжът е с изгаряния от I-ва и II-рa степен на 40% от тялото на горни и долни крайници. Откаран е от екип на ЦСМП – Панагюрище в клиника по изгаряния в гр. Пловдив.  Причината за инцидента..

публикувано на 02.10.24 в 07:10

Ремонтират пътя Костиево - Радиново - Бенковски

Днес започва ремонтът на общинския път Костиево – Радиново – Бенковски, съобщиха от община „Марица“.  Първата копка ще бъде направена на входа на с. Костиево до Стопанския двор .  Проектът е финансиран с 5 949 798 лв.   от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Дължината на трасето е 7,360 км, а срокът за изпълнение - 359..

публикувано на 02.10.24 в 06:24

Продължават протестите в село Труд за редовен транспорт

Въпреки взетото решение да се увеличат курсовете на маршрутка № 5 в село Труд протестите ще продължат. Това съобщават от Сдружението "Бъдеще за село Труд", които организираха протест в неделя и затвориха закратко пътя Пловдив - Карлово в района на селището. Труд излиза на протест срещу липсата на редовен транспорт до Пловдив Протестиращите..

публикувано на 02.10.24 в 06:10