Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайла Бързанова с награда за изкачването на връх Арарат

Кметът на Пазарджик Петър Куленски награди 17-годишната Ивайла Бързанова за успешно изкачване на връх Арарат. Ивайла е ученичка в 11 А клас на Езикова гимназия в Пазарджик и се е изкачила на най-високия връх в Турция на 15 август. Тя е покорила своя първи петхилядник, придружена от своя баща и въпреки метеорологичните условия, свързани с височинната болест.

Кметът Петър Куленски е посрещнал Ивайла Бързанова в сградата на община Пазарджик и я е поздравил за нейния успех. Той е посочил момичето за пример на младите хора в града, отбелязвайки, че с воля и упоритост могат да се постигнат невероятни резултати, дори и при най-тежките обстоятелства. „Пазарджик се гордее с нея и с постижението ѝ“, цитират от общинската администрация думите на  Петър Куленски.

Вчера на специална церемония в Община Пазарджик кметът посрещна и награди сестрите Габриела и Стефани Стоеви за успешното им представяне на Олимпийските игри в Париж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - гостуват тримата тенори на хумора у нас

Трима от най-добрите български хумористи ще бъдат наши събеседници тази събота.– Михаил Вешим, Румен Белчев и Сергей Трайков. И тримата работят във вестник „Стършел“, затова ще ги провокираме на тема „абсурдните заглавия в българската и световна преса“.  Това - във втората част на нашия радио-хепънинг.  Преди това ще разработим темата за..

публикувано на 30.08.24 в 10:00

Фестивал на пеперудите през септември в Пловдив

Петото издание на „Фестивал на пеперудите“ предстои да се случи в града под тепетата. Красивото събитие ще се проведе в рамките на три дни от 6 до 8 септември в сградата на Регионалния природонаучен музей – Пловдив и в парк „Дондукова градина“. Така провеждайки един от най-значимите си празници на тези дати, музеят ще се включи и в честването на..

публикувано на 26.08.24 в 15:44

„Алтер его” – летен коктейл от усмивки

Ако си представим „Алтер его“ като лятно питие, тази събота ще ви сервираме истински  коктейл от весели истории, скечове и тонизираща музика!  Предлагаме ви да отпивате на малки глътки разнообразните ни хумористични рубрики, от които ще разберете що е то „романтична вечеря на свещи“, как не трябва да си правите застраховка, по какъв..

обновено на 24.08.24 в 14:11

Shake That Хълм навършва десет

Десетото издание на утвърдения пловдивски фестивал Shake That Хълм отново Ви очаква от 30.08.-01.09.2024. Събитието е разпознаваемо и любимо не само на пловдивчани, но и на хора от други градове. Тази година мотото е  10 години ЗАЕДНО!  От пилотното си издание през 2015г., пловдивският фест традиционно представя на публиката разнообразна..

публикувано на 22.08.24 в 16:00

Рок Орфей Фест този петък в Пловдив

Този петък 23-август Пловдив ще бъде разтърсен от първото издание на Рок Орфей Фест. Точно в 18:30 сцената на Лятно Кино Орфей ще бъде нажежена докрай от младите и многообещаващи банди Darzz, Coven 5, Astrea. Трите рок и метъл банди са основните организатори на събитието, като идеята им е то да се превърне в традиционен за града ни фестивал...

публикувано на 20.08.24 в 16:38