Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" победи с 1:0 ЦСКА в дебюта на Томаш

Укаки върна "Ботев" на победния път
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

"Ботев" (Пловдив) се наложи с 1:0 като гост над ЦСКА в среща от седмия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача бе дело на Ехидже Укаки в 58-ата минута. Така „армейците“ записаха пета загуба от началото на първенството при дебюта на Александър Томаш. 

"Ботев" получи отлична възможност да поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Християн Петров сгреши и топката му бе отнета от Ехидже Укаки, но ударът му бе отразен от Густаво Бусато.

В 11-ата минута ЦСКА отговори с удар в гредата на Годуин Коялипу. Нападателят получи топката в наказателното поле с гръб към вратата, но се обърна рязко и с мощен удар разтресе рамката на вратата на Ханс Бернат.

Пет минути по-късно пловдивчани пропуснаха отлична възможност, след като Укаки изведе Алекса Мараш, който прати топката в аут.

В 26-ата минута Тобиас Хайнц можеше да даде аванс на ЦСКА, но ударът му от близка дистанция срещна мрежата от външната страна.

В края на първата част Коялипу и Линдсет опитаха да матират вратаря на гостите Бернат, като отново не се стигна до промяна в резултата.

Четири минути след подновяването на играта Коялипу се измъкна от защитата на "Ботев", но се провали в опита си да прехвърли Бернат. 

В 58-ата минута "Ботев" поведе в резултата, след като Ехидже Укаки наказа детинска грешка на Християн Петров. Защитникът на ЦСКА не прецени добре ситуацията и остави да му бъде отнета топката по елементарен начин и останал сам срещу Бусато не сгреши.

След попадението футболистите на Александър Томаш загубиха ритъм и играта им загуби ритъм.

В 80-ата минута Нвачукву опита да изненада Бусато от дистанция, но вратарят се справи.

В заключителните минути ЦСКА опита стихиен натиск. В 89-ата минута след центриране от корнер топката достигна до Християн Петров, който стреля, но Бернат изби с една ръка.  Малко след това Коялипу с глава прати топката в гредата, а съдията Валентин Железов спря играта за нарушение в атака.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дербито ЦСКА - "Ботев" пряко по Радио Пловдив

ЦСКА приема "Ботев" (Пловдив) на стадион „Локомотив“ в София в дебюта на новия старши треньор Александър Томаш. 45-годишният специалист бе обявен за нов наставник в сряда вечерта, след като по-рано пристигна на клубната база в Панчарево. Той идва при „армейците“ от "Спартак" (Варна), който започна силно новия сезон след завръщането си в елита за сметка..

публикувано на 30.08.24 в 16:51
Мартин Папанов

Обиколката на България завърши със скандал

Италианецът Матео Малучели от японския отбор "Джей Си Ел Укьо" е шампион в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България.  Надпреварата завърши със скандал и над два часа разглеждане на контестации от страна на съдиите заради победата на българина Мартин Папанов от отбора на "Цар Симеон" в последния пети етап - 123 километра от Сливен до..

публикувано на 30.08.24 в 12:49

БФС премести "Вечното дерби" на 19-и октомври

Дербито "Левски" - ЦСКА от осмия кръг на шампионата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора. За целта от футболната централа размениха VIII и XII кръг от програмата на Първа лига. Това обяви Валери Апостолов от Апелативната комисия към Българския футболен съюз. Окончателното решение на БФС е дербито да се състои а..

публикувано на 29.08.24 в 15:36
Александър Томаш

Александър Томаш пое официално ЦСКА

Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а негови помощници ще бъдат Косьо Мирчев и Христо Колев. Треньор на вратарите в щаба на Томаш е Тодор Кючуков. Илиян Митрев остава кондиционен треньор на тима. Това съобщиха официално от ЦСКА. "Желаем им успех и победа още в петък.  Предвид кратките срокове за подготовка преди мача, представянето..

публикувано на 29.08.24 в 10:16

"Марица" спечели областния финал за Купата

"Марица" спечели областния финал в турнира за Купата на България и стана представител на област Пловдив в надпреварата. “Жълто-сините” надиграха с 2:1 "Металик" в Сопот. За маричани успехът бе седми поред от началото на сезона. Теодор Фърков пропусна този двубой поради здравословни причини. "Марица" бе по-активният тим на терена и атакуваше често, но..

публикувано на 29.08.24 в 09:41