Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТУ-Пловдив обяви прием за магистърски инженерни програми

От днес  се приемат документи за кандидатстване в магистърските инженерни програми на Технически университет -София , Филиал Пловдив. Кандидатите могат да избират между 13 специалности в двата факултета на Висшето училище. 


Пет от тях са във Факултета по електроника и автоматика - „Компютърни системи и технологии“, „Дизайн и програмиране на електронни системи“, „ Автоматика, информационна и управляваща техника“  „ Електротехника“и „Индустриално инженерство“, която се изучава изцяло на английски език.. 

Останалите осем са във Факултета по машиностроене и уредостроене. Там кандидатите могат да избират между  „Мехатроника“, „ Машиностроене и уредостроене“, „Машиностроителна техника и технологии“ „Транспортна техника и технологии“, „ Авиационна техника и технологии“, „Дизайн и печатни комуникации“  и „Технологично предприемачество“, като последната специалност може да се изучава и на английски език. 

Магистърските програми са с продължителност една или две учебни години, в зависимост от завършеното предходно образование. Семестриалните такси по държавна поръчка са в размер на 600 лв. за специалност „Компютърни системи и технологии“ и по 550 лв. за всички останали специалности. 

Учебните планове са съобразени с изискванията на бизнеса и се залага на надграждането на знания към бакалавърските специалности. Документи ще се приемат до 1-ви октомври. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 19-годишен криминално проявен, дрифтил в Пловдив

Младеж бе задържан след рисково шофиране на автомобил и опит да осуети полицейска проверка в Пловдив. До ареста се е стигнало след като патрулиращи полицаи са видели мерцедес да извършва опасни маневри по бул. „Пещерско шосе“. и да застрашава другите участници в движението.  Униформените реагирали незабавно и движението на автомобила било..

публикувано на 02.09.24 в 12:05

Вещите лица не се явиха в съда, разпитаха Бизюрев за убийството в Цалапица

Нито едно от призованите за днес сутринта вещи лица не се яви в съда за делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за умишленото убийство на Димитър Малинов в Цалапица. Половината вещи лица са уведомили съда, че не могат да присъстват заради ползването на отпуск или болнични.  Въпреки това окръжния съд даде ход на делото и бяха изчетени и приети две..

публикувано на 02.09.24 в 10:48

Съдът изслушва вещи лица по делото "Цалапица"

С изслушването на вещи лица по направените експертизи по делото за убийството в Цалапица на 24- годишния Димитър Малинов продължава делото срещу обвинения за тежкото престъпление Рангел Бизюрев.  За днешното заседание на окръжния съд са призовани 15 вещи лица. В три поредни заседания през август бяха разпитани десетки свидетели, включително и..

обновено на 02.09.24 в 09:06

В Асеновград изпращат поредния военен контингент за мисия в Косово

Тържествен ритуал за изпращането на български военен контингент за участие в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) ще се проведе на днес от 11:00 часа на площад „Академик Николай Хайтов“ в град Асеновград.  В него ще участва началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.  В контингента са включени военнослужещи от 4-и..

обновено на 02.09.24 в 09:06

Започва Есенният салон на изкуствата

20-ото издание на Есенния салон на изкуствата Пловдив стартира традиционно на 1 септември. Това е най-големият културен формат в града, който обединява множество фестивали и събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, кино, арт инсталации и други.  Тази година мащабният арт форум ще бъде открит от..

обновено на 01.09.24 в 16:43