Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Скъсаха" 1/3 от кандидатите за директори на училища в Пловдив

35 кандидати за директори на 29 училища в Пловдивска област се явиха ва конкурса, обявен от Регионалното управление на образованието в Пловдив.

10 от кандидатите не са издържали теста, а работата на един от кандидатите е била анулирана, заради неспазване на условията и указанията за отбелязване на верните отговори.

Припомням, че от РУО съобщиха, че за 4 училища в Пловдив и областта няма да се проведе конкурс, защото няма нито едно подадено заявление от учител или временно изпълняващ длъжността директор. Това са: Професионална гимназия по селско стопанство - Куклен, Основно училище "Петър Бонев" - Перущица, Професионална гимназия по лозарство и винарство "Христо Ботев" - Перущица, Професионална гимназия по машиностроене - Пловдив.

Сред училищата, в които ще има нови директори са : ПГ по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев"- Пловдив, СУ "Найден Геров" - Пловдив, СУ "Любен Каравелов"- Пловдив. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар пламна край пътя Белово - Юндола

Пожар се разгоря в близост до пътя Белово - Юндола, в местността "Ливада Бачия". Сигналът е подаден в късния следобед. Огънят е пламнал в  труднодостъпна местност, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов. По предварителна информация горят около 5 декара иглолистна гора, а служители на пожарната в Белово и от местното горско..

публикувано на 04.09.24 в 17:58

Голям интерес сред смолянчани за достъп до приложението "еЗдраве"

Само днес експерти на РЗИ – Смолян осигуриха достъп  на 58 граждани до електронните им здравни досиета чрез приложението „еЗдраве“. Това съобщават от здравната инспекция и допълват, че поради големия интерес всички желаещи могат да ползват услугата и утре, 5 септември, от 10:00 ч. до 16:00 ч. По повод информационната кампания на Министерството..

публикувано на 04.09.24 в 17:50

Спасиха недоносено бебе с помощта на "Капачки за бъдеще"

Недоносено бебе от Асеновград е спасено благодарение на детската линейка, дарена от инициативата „Капачки за бъдеще“. Детето е било родено в 8-мия месец, след спешно секцио, в тежко състояние и не е можело да диша. Веднага след раждането е стабилизирано от асеновградските медици и е транспортирано по спешност до УМБАЛ „Пловдив“ със..

публикувано на 04.09.24 в 15:24

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

публикувано на 04.09.24 в 14:49

Сухи треви се запалиха до магистралата край Пловдив

Сухи треви горят в района на 148-ия километър на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас.  Шофьори споделят, че гъст дим и пламъци се забелязват непосредствено до мантинелата, близо до отбивката за Белозем. Към момента димът не пречи на движението по аутобана. Вероятно изхвърлена запалена цигара е причината за пожара, предполагат..

публикувано на 04.09.24 в 11:45