Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "15х5" се открива в зала "2019"

Традиционната изложба на Дружеството на пловдивските художници „15х5“ се открива в зала „2019“ на ул. „Гладстон“. Куратор на експозицията е графикът Христо Жеков. Той е поканил 15 пловдивски творци да участват с по пет нови свои произведения в областта на живописта, графиката или скулптурата.

Авторите тази година са Ангел Китипов, Антоан Стойков, Васил Тенев, Георги Джунев, Георги Станчев, Димитър Христович, Димитър Янков, Евелина Петкова, Жорж Сопаджиев, Момчил Георгиев, Николай Алексиев-Фокса, Петър Кочевски, Саркис Нерсесян, Станимир Видев, Христо Жеков.

Изложбата е част от Есенния салон към пловдивския Културен календар и се финансира от Община Пловдив. Тя е с вход свободен и може да се разгледа до 1 октомври 2024 г.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдив отбелязва 10 години от обявяването си за ЕСК

Днес отбелязваме 10-годишнината от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година. Общината и Фондация 2019 подаряват на пловдивчани концерт. Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30 часа. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална..

публикувано на 05.09.24 в 08:25

Големият клоун Еластик гостува на "TheatAir" в Пловдив

С шествие на италиански улични музиканти на 5 септември ще се открие 12-ото издание на Фестивала за улични изкуства TheatAir (Тиът еър) в Пловдив.   Артистите от група  „Гранде Кантаджиро Баратоли“ ще тръгнат от Римския стадион, ще преминат през Главната улица и ще стигнат до Виенския павилион на Цар-Симеоновата градина. На същото..

обновено на 05.09.24 в 07:37

Лъчезар Ошавков показва картини в галерия "Аспект"

Пловдивската галерия "Аспект" открива новия сезон изложба на големия българо-френски художник Лъчезар Ошавков. Въпреки че живее във Франция от 55 години, той никога не скъсва връзката с родината си и периодично представя свои творби в различни галерии.  Това е първата му самостоятелна изложба в Пловдив., Досега Ошавков е показвал картините си в тук в..

публикувано на 04.09.24 в 11:02

В ГХГ гостува "Приказният свят се нарича Наив“

От днес до 24 септември Асоциацията на художниците наивисти в България  представя голяма изложба - панорама на този стил, както сред българските художници, така и сред европейските им колеги. На първия етаж в Залите за временни експозиции над 25 български автори от цялата страна ще покажат живопис, рисунки и пластики. А на втория етаж ще гостуват..

публикувано на 03.09.24 в 12:10

НХА показва изложбата "Вечният конферанс" в "Тракарт"

Изложбата „Вечният конферанс“ представя част от музейната програма на Националната художествена академия и част от дългосрочен проект със същото заглавие, на който институцията слага началото през 2019 г.  В експозицията са включени над петдесет графични и цветни етюда, като сред представените автори са имената на едни от най-известните български..

публикувано на 03.09.24 в 12:01