Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализираха пожара над Белово, продължава гасенето на единични огнища

Локализиран е пожарът в иглолистна гора, който от вчера следобед гори в труднодостъпна местност над Белово.

Говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов уточни, че на място гасят екипи на пожарната в Белово, Септември, Пазарджик заедно с представители на местното Горско стопанство и доброволци.

"Пожарът се намира в много труднодостъпната местност "Ливада Бачия", теренът е силно пресечен. Преминаването става само по горски пътища, не може да се качи противопожарна техника и гасенето става почти само на ръка. На място са около 30 пожарникари от цялата област, очакват се и горски служители, и доброволци", обясни Стоянов.

Направени са и просеки, за да не може да се разпространи пожарът, ако задуха вятър. 

В момента се гасят отделни локални огнища. Очаква се до края на деня пожарът да бъде загасен.

"Обхванатата площ е около 5 дка, но колегите хвърлиха неимоверни усилия, защото придвижването до пожара е изключително трудно - стига се до някъде с високопроходими автомобили и от там още час - час и половина пеша", уточни Мирослав Стоянов. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Отново агресия между шофьори

Моторист счупил страничното огледало на лек автомобил и ударил шофьора на колата на борсата в Първенец, съобщиха от полицията.  Полицейската проверка установила, че до агресията се стигнало след скарване между двамата.  Образувано е досъдебно производство в Първо районно управление на полицията за хулиганство, а 25-годишният моторист е задържан..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27

Продължава гасенето на пожара край Белово

Продължава гасенето на пожара в местността „Ливада Бачия“ до пътя Белово - Юндола. Гори 6-7 декара иглолистна гора. На място са пожарникари, които гасят на ръка. Пожар пламна край пътя Белово - Юндола Продължава набирането на доброволци в общината за участие в гасенето – съобщи за Радио Пловдив кметът на Белово Стойко Стефанов...

обновено на 05.09.24 в 08:26

Съединение и Сопот честват годишнини

Две пловдивски общини – Съединение и Сопот, празнуват днес. В град Съединение продължават проявите, посветени на 139-та годишнина от обявяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, както и на 55 години от обявяването му за град. След издигането на знамената на площада започва тържествената сесия на ОбС –..

обновено на 05.09.24 в 07:40