Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 екипи на Пътна полиция ще регулират трафика в страната по празниците

700 екипи на Пътна полиция излизат по пътищата на България, за да регулират трафика по време на предстоящите празнични дни.

Работата на пътните полицаи ще започне още от днес - в последния работен ден преди Деня на Съединението, като засиленото им присъствия ще е и в последния от поредицата почивни дни. Тяхната основна задача е да подпомагат движението. В самия празничен ден на местата, където се очаква събиране на хора, също са предвидени необходимите екипи, които да оказват съдействие. В рамките на трите дни ще има и засилени проверки за спазване на скоростните режими. За това ще се следи с над 300 автоматизирани технически средства.

Само за четири часа от снощи до 1 след полунощ пътната полиция в Пловдив издаде 22 фиша за шофиране с превишена скорост. Отделно на мотористи бяха издадени 5 акта и 15 глоби с фиш. Акцията е проведена по основни кръстовища в града и на пътя за Асеновград.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карлово стартира работа по проекти за близо 19 млн. лева

Община Карлово започва реализацията на четири проекта, чиято обща стойност е 18 792 400 лева.  Проектите са за строеж на нови сгради за културна дейност в селата Климент и Христо Даново, основен ремонт на 10 улици в Карлово и изграждане на нова многофункционална спортна зала „Васил Левски“ на стадиона в общинския център. Стартирането на проектите..

публикувано на 05.09.24 в 13:58

Ремонтите по ул. "Царевец" се преместиха в нов участък

От днес е затворена улица „Царевец“ в участъка между ул. „Йордан Гавазов“ и Пещерско шосе, съобщи във фейсбук страницата си кметът на район "Западен" Тони Стойчева.  В отсечката, която досега беше проходима, продължават строително-ремонтните дейности по проекта на община Пловдив за реконструкция на пътната артерия. Обходният маршрут  е през улиците..

публикувано на 05.09.24 в 13:56

Отново агресия между шофьори

Моторист счупил страничното огледало на лек автомобил и ударил шофьора на колата на борсата в Първенец, съобщиха от полицията.  Полицейската проверка установила, че до агресията се стигнало след скарване между двамата.  Образувано е досъдебно производство в Първо районно управление на полицията за хулиганство, а 25-годишният моторист е задържан..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Локализираха пожара над Белово, продължава гасенето на единични огнища

Локализиран е пожарът в иглолистна гора, който от вчера следобед гори в труднодостъпна местност над Белово. Продължава гасенето на пожара край Белово Говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов уточни, че на място гасят екипи на пожарната в Белово, Септември, Пазарджик заедно с представители на местното Горско стопанство и..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56