Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът „Улица Станционна“

В  Пловдив тази вечер започва и фестивалът „Улица Станционна“. Към  успешните и утвърдени събития фестивалът тази година добавя и модул изкуство, като организаторите са отправили отворена покана към творци от Пловдив да презентират светлинни инсталации, приложно изкуство, дигитални изкуства. 

Предвидено е и кулинарно състезание - European Street Food Awards, както и комикс уъркшоп, турнир по електронни бойни игри, кът за бордови игри, джаги, аркади и конзоли.

"Улица Станционна” се провежда на улица "Иван Вазов", чието старо име е било "Станционна". Заради подготовката на феста улицата бе затворена от библиотеката до Партийния дом преди два дни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив празнува 10 години от обявяването си за ЕСК

Днес отбелязваме 10-годишнината от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година. Общината и Фондация 2019 подаряват на пловдивчани концерт. Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30 часа. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална..

обновено на 05.09.24 в 16:45

Местят концерта на Брегович от стадион "Ботев" в Панаира

Планираният за провеждане концерт на стадион “Христо Ботев” – „The best of Goran Bregovic“, ще се проведе на нова локация. Това съобщиха организаторите от ПФК “Ботев Пловдив”, като обявиха, че смяната на локацията е необходима и неизбежна. Музикалното събитие ще се проведе на 11-ти септември, на открито, на територията на Панаира, като концептуално..

публикувано на 05.09.24 в 08:57

Изложба "15х5" се открива в зала "2019"

Традиционната изложба на Дружеството на пловдивските художници „15х5“ се открива в зала „2019“ на ул. „Гладстон“ . Куратор на експозицията е графикът Христо Жеков. Той е поканил 15 пловдивски творци да участват с по пет нови свои произведения в областта на живописта, графиката или скулптурата. Авторите тази година са Ангел Китипов,..

публикувано на 05.09.24 в 08:35

Големият клоун Еластик гостува на "TheatAir" в Пловдив

С шествие на италиански улични музиканти на 5 септември ще се открие 12-ото издание на Фестивала за улични изкуства TheatAir (Тиът еър) в Пловдив.   Артистите от група  „Гранде Кантаджиро Баратоли“ ще тръгнат от Римския стадион, ще преминат през Главната улица и ще стигнат до Виенския павилион на Цар-Симеоновата градина. На същото..

обновено на 05.09.24 в 07:37

Лъчезар Ошавков показва картини в галерия "Аспект"

Пловдивската галерия "Аспект" открива новия сезон изложба на големия българо-френски художник Лъчезар Ошавков. Въпреки че живее във Франция от 55 години, той никога не скъсва връзката с родината си и периодично представя свои творби в различни галерии.  Това е първата му самостоятелна изложба в Пловдив., Досега Ошавков е показвал картините си в тук в..

публикувано на 04.09.24 в 11:02