Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асеновград отбелязва Съединението със 150 знамена

Асеновград ще отбележи 139 години от Съединението на България. И по традиция, отново ще бъдат раздадени безплатно 150 броя знамена по идея на кмета д-р Христо Грудев. 

Всеки желаещ може да получи по един български трибагреник от 10 часа пред служебния вход на Общинската администрация.  Призовават се хората да поставят трикольорите на тераса или в двор - на открито пространство, така че да се вижда от преминаващите.

Сутринта се поднасятцветя на признателност пред паметната плоча на Пере Тошев в парка срещу жп гарата, където слово ще произнесе уредникът в историческия музей Росица Бикова.  

Вечерта на сцената на площад  "Акад. Николай Хайтов" ще има празнична хоротека. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Митрополит Николай: Пловдив винаги е давал на България

С тържествен молебен в катедралния храм "Успение на Света Богородица" и поднасянето н а венци и цветя пред паметника на Гаврил Кръстевич в Стария град започнаха  тържествените чествания за 139 години от Съединението в Пловдив.  В словото си и пред официалните лица, общественици и граждани в храма - Пловдивския митроплит Николай отбеляза, че..

обновено на 06.09.24 в 14:22

Винаги се обединяваме около обща цел, полагаме усилия във всички сфери

Този ден е символ на единството, силата и духа на българския народ. Най-пловдивският ден в българската история ни дава увереност, че обединени можем да преодоляваме предизвикателствата и да постигаме целите си, отбеляза в поздрава си към пловдивчани за Съединението и празника на града  кметът Костадин Димитров .  Ние винаги сме се..

обновено на 06.09.24 в 14:21

Задържаха четирима души с наркотици в Пловдив

Жена и трима мъже са задържани при полицейска акция срещу наркотиците, извършена през седмицата от криминалисти от Първо районно управление.  При претърсване в автомобила на криминално проявен и осъждан водач и в жилището му разследващите открили над 280 грама марихуана, около 40 грама амфетамин и 3 грама метамфетамин.  Близо 20 грама..

публикувано на 06.09.24 в 14:20

Пловдив впечатлява постоянно и пловдивчани, и туристи

Празникът на Пловдив е определен с решение на Общинския съвет от януари 1993-та година.   31-години по-късно пловдивчани посрещат празника на 6-ти септември  и споделят с какво се отличава родния им град и кое е любимото им място в града.  Денят е специален за всички жители на Пловдив, но и чужденците са впечатлени от забележителностите и..

публикувано на 06.09.24 в 12:29

Пловдив чества тържествено Съединението и празника на града

С тържествена програма, концерти и възстановка на историческите събития Пловдив празнува 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и своя празник. Честванията започнаха още сутринта в катедралния храм „Света Богородица“ с тържествен молебен, отслужен от Пловдивският митрополит Николай.   Полагат се венци и цветя..

обновено на 06.09.24 в 09:30