Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарни истории поднесени от Шеф Чакъров

В поредното издание на предаването Клуб "Неделя" се потопихме в един различен кулинарен свят! Свят, в който готвенето не е елементарен акт за да се нахраним, а храната има духовен смисъл – тя е начин на живот! Това е светът на Шеф Росен Чакъров! 

Това задълбочено разбиране към храната, храненето и влиянието им на емоционално, енергийно и духовно ниво, всъщност е и негово верую - „Ние сме това, с което се храним“! Защото какво е храната, ако не дар от живота – Живодарѣ! Изкуство, наслада и традиция, които имаме нужда, както да съхраним, така и да преоткрием за себе си и предадем за тези след нас… 

Като кулинарен гуру по призвание и по душа, Шеф Росен Чакъров ни разказа за пътят на една 14-годишна мечта, да реализира „Живодарѣ – кулинарни истории на две колела“. Проект, с който той представя житейската философия и дребните, но важни, детайли от битието на човек. Срещна ни с хората, посяли зрънцето на любовта в локалните и уникални български продукти, сподели философията и историите зад уникалните личности, които правят богатството на родината ни, с ясната идея да съхраним онова, което имаме като традиции, храни и автентичен кулинарен почерк, за да предадем нататък към бъдещите поколения. 

Животът е вълнуващо пътешествие за Душата, а моята предпочита да е на две колела…“ , споделя той

Така получихме и книгата - на две колела :) написана с много любов и голямо сърце, овкусена с чиста емоция и истории, носещи аромата на бабините манджи, с щипка съвремие за разкош, защото храната умее не само да пази спомени, но и да ги създава – тук и сега!

„Живодарѣ – кулинарни истории на две колела“ в неделния ефир ни поднесе самият Шеф Росен Чакъров, не само с усмивка и финес, но и с отношение към детайла, така както само той умее! 

Целият разговор е достъпен в прикачения звуков файл.   


По публикацията работи: Станка Лазарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Magic Mario отбелязва 15 години на сцена

В днешното издание на предаването "Вход свободен" се потопихме в света на магията! В това начинание с усмивка и от сърце ни помогна любимия на малки и големи Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен!..

публикувано на 10.09.24 в 17:10

„Алтер его” - радио и карикатури

За карикатурата ще разговаряме тази събота с нашите приятели Ивайло Цветков, Любомир Михайлов, Ириен Трендафилов и Цочо Пеев.  Останалите ни рубрики също ще са подчинени на основната тема. Ще излъчим едно карикатурно, но симпатично „реалити-интервю“, което е част от подготвителния разговор за участието на госта от предишно издание – Калин..

обновено на 07.09.24 в 16:12

Таратор и Изкуствен интелект

Фестивалът Улица "Станционна" вече за втора поредна година се радва на растяща популярност в празничните дни около деня  на Съединението. Освен музикална и кулинарна част фестивалът има неочаквана кибер съставка в лицето на ЦИХ "Тракия". С експерта по кибер сигурност Ясен Танев говорихме за тази изненадваща колаборация. Оказа се , че кибер..

публикувано на 06.09.24 в 16:50
Станислава Йорданова

Станислава Йорданова е SUPER STEM учител за втора година

На прага на новата учебна година и в днешното издание на предаването Ви срещнахме със Станислава Йорданова - преподавател по призвание и по душа! Тази година тя бе избрана за втора поредна година в престижната категория SUPER STEM EUROPE УЧИТЕЛ, п реборвайки конкуренция от над 700 преподаватели.  Влизаме отново в час с нея, и дни преди старта на..

публикувано на 05.09.24 в 16:16

Невиждани морски създания в Пловдив

Уникални и рядко срещани морски създания, които ще накарат пловдивчани да погледнат подводния свят с други очи! Невижданите морски създания са най-новите обитатели на Регионалния природонаучен музей в града. Екипът е изключително развълнуван да представи атрактивното попълнение в своята експозиция:  -   Бамбукова акула с бели петна (Chiloscyllium..

публикувано на 05.09.24 в 15:38