Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждат две кръгови заради затварянето на моста на Марица в Пазарджик

Община Пазарджик, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и КАТ обсъдиха реорганизация на движението на моста на Марица заради предстоящия ремонт на съоръжението.  Целта на новата организация е хората в Пазарджик да усетят най-малък дискомфорт", заяви кметът Петър Куленски. 

Планира се изграждане на две временни кръгови движения -  на кръстовището на булевард "Христо Ботев" с улица "Любен Боянов" (при Регионалната библиотека "Никола Фурнаджиев") и на кръстовището на улица "Любен Боянов" с улица "Христо Касапвелев" (при моста Атлантик). Друга "невралгична точка" ще бъде кръстовището на булевард "Стефан Стамболов" (Околовръстното) и улица "Искра" (при моста за акумулаторния завод). 

Реконструкцията на моста ще струва близо 12 милиона лева без ДДС и ще бъде извършена от съвместно дружество между пловдивската фирма ПИМК и "Нивел Строй" със седалище в град Брезник. Тяхната оферта спечели обществената поръчка в конкуренция с още 11 строителни компании.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пиян и дрогиран шофьор задържаха във Велинград

Едновременно пиян и дрогиран водач задържаха тази нощ велинградски полицаи.  Малко преди 01 часа след полунощ автопатрул го спрял за проверка на улица в курорта.  28-годишинят мъж дал положителна проба за наркотици, а дрегерът отчел 1.21 промила алкохол.  Шофьорът е задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая са образувани две бързи..

публикувано на 11.09.24 в 12:03

"Браво Пловдив" се отрекоха от Савина Петкова, искат оставката й като зам.- кмет

От „Браво Пловдив“ ще предложат смяната на заместник-кмета по транспорт Савина Петкова.  Обвиненията срещу нея са, че е задълбочила проблемите в градския транспорт и системата за паркиране в града. Общинският съветник Ерол Садъков обвинява Петкова в нерегламентирани връзки с представители на превозвачите, целящи пазене на управителя на „Хеброс..

обновено на 11.09.24 в 11:25

Столът "Байкал" отново отваря врати за студентите от два университета

След едногодишен ремонт, на 17 септември студентският стол Байкал на „Цар Борис III Обединител“ №136 в Пловдив отваря отново врати за студентите от Техническия университет – филиал Пловдив и ПУ "Паисий Хилендарски". Инициативата за повторното му разкриване е на Студентските съвети на двата ВУЗ- а, които до момента не са имали столово..

публикувано на 11.09.24 в 10:55

НИМХ предупреди за обилни валежи в половин България

Оранжев и жълт предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за Централна и Източна България (виж графиката по-долу). Днес ще преобладава облачно време, сочи прогнозата на НИМХ. На много места ще има валежи от дъжд. Главно в източната половина на страната те ще са значителни по количество и придружени с..

публикувано на 11.09.24 в 08:31

Мобилни екипи на РЗИ-Пазарджик помагат за достъп до е-Здраве

РЗИ Пазарджик организира от днес изнесени работни места в областта за получаване на достъп до електронното пациентско досие с мобилно устройство. Днес екипи на инспекцията ще бъдат в Пещера, а в следващите два дни в Панагюрище и Сърница. От РЗИ напомнят у словията за извършване на сдвояването : Заявителят да разполага с мобилно..

обновено на 11.09.24 в 07:37