Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атака от съпартийците и подкрепа от кмета получи зам.- кметът Савина Петкова

| обновено на 11.09.24 в 15:58


Кетът на Пловдив Костадин Димитров защити от атаките на "Браво, Пловдив" заместника си по транспорт Савина Петкова. Днес общинските съветници на сдружението, които я предложиха за поста, се разграничиха от нея и поискаха оставката й.

Имаме добра комуникация със заместник -кмета Савина Петкова. Всеки ден работим за решаване на проблемите в градския транспорт, предприехме много действия и направихме нови стъпки за модерен градски транспорт. Пример затова е стартиралата пилотно електронна система за таксуване в градския“, коментира Костадин Димитров. 

Тази сутрин на специална пресконференция от „Браво, Пловдив“ поискаха смяната на заместник-кмета Савина Петкова, защото според тях е  задълбочила проблемите в градския транспорт и системата за паркиране в града. Общинският съветник Ерол Садъков я обвини в нерегламентирани връзки с представители на превозвачите, целящи да пазят управителя на „Хеброс бус“ Веселин Дошков.  Основателят на сружението Веселин Костов обяви, че Савина Петкова ще бъде изключена от „Браво, Пловдив“. 

От организацията дори се извинениха си на пловдивчани заради избора й на позицията и обясниха, че са били подведени от нейния опит в общинската администрация.

В коментар за критиките към нея Савина Петкова каза: „Тъжно ми е за досегашните ми колеги от „Браво, Пловдив“. по думите и те "видимо изпълняват чужда воля и чужда поръчка“. Петкова не конкретизира за чия поръчка става дума. 

Тя определи твърденията за корупция и за това, че пази Веселин Дошков като обидни, несъстоятелни и безпочвени и пропомни, че единият договор с консорциума превозвачи бе прекратен заради установени при проверките нарушения. „Сега следим втория договор дали ще има промяна. И ако промяна няма, ще се пристъпи и към неговото прекратяване“.

По повод критиките, че не са променени общински наредби, сред тях и тази за паркирането, Савина Петкова припомни  на досегашните си колеги от „Браво Пловдив“, че като общински съветници имат законодателна инициатива и са имали достатъчно време да внесат свои предложения за обсъждане.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пожар избухна в цех за матраци

В късния следобед избухна пожар в стопанска постройка в Скутаре. Огънят е обхванал хале за производство на матраци, съобщиха от РДПЗН Пловдив. Огънят е угасен от пет екипа пожарникари. Няма опасност за съседните сгради, доугасяват се тлеещи огнища, поясняват от противопожарната служба. Причините за пожара се изясняват.

публикувано на 13.10.24 в 20:52

С панихида бе почетен покойният митрополит Арсений

Пловдивският митрополит Николай отслужи панихида по повод 18 години от кончината на митрополит Арсений. Беше отслужена и Заупокойна Света литургия в катедралния храм “Успение Богородично” в Пловдив.  "Когато срещам изпитания и трудности всякога си спомням за неговия живот, несравнимо по-труден. Той достойно извърши своето божествено призвание в..

публикувано на 13.10.24 в 16:59

В Труд и Войводиново протестираха за по-добър транспорт

Протест блокира за час пътя Пловдив – Карлово , в отсечката от село Труд до кръговото кръстовище за село Строево. Едночасовата блокада доведе до образуване на дълги колони от автомобили и в двете посоки. Поредният протест заради транспортния проблем е породен от това, че предложените до момента варианти за разрешаването му не устройва хората. Те..

публикувано на 13.10.24 в 15:29

Минимален ръст в цените на някои храни

Минимално повишение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната се наблюдава и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.  Цената на кравето сирене се повишава с 0,8 на сто до 11,36 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" поевтинява с..

обновено на 13.10.24 в 08:38

Връчиха наградите за поезия "Добромир Тонев"

На тържествена церемония на Римския стадион бяха наградени победителите в Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“.  Участие в него взеха общо 82 млади автори от цялата страна. За втора поредна година журито реши да не се присъжда първа награда. Второто място е за Петрана Петрова от Враца. Третата награда спечели Мария Куманова от..

обновено на 13.10.24 в 08:38