Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивските съветници се връщат в зала след ваканцията

| обновено на 12.09.24 в 08:08

Нова формула за споделено ползване на общински паркинги, отдадени под наем на частни фирми, предлага да се въведе в Пловдив групата на общинските съветници от БСП на първата сесия на местния парламент след лятната ваканция.  

Предложението засяга паркинга на "Пещерско шосе", който беше предоставен на фирма "Булфарма" и предизвика протести в район "Западен". Според съветниците от левицата има реална възможност жителите на квартала да паркират от 17 часа вечерта до 7 часа сутринта, за да се удовлетворят поне частично нуждите от места в района.

Групата на "Браво, Пловдив", пък е внесла предложение за временна 20-членна комисия, която да проверява как са изразходвани средствата при строителството на стадион "Локомотив" в размер на 9 986 846 лева без ДДС.  

Заради големия интерес и, за да има повече прозрачност при разходването на държавни и общински средства, съветниците предлагат в комисията да участват представители на местния парламент и администрацията, външни експерти и членове на ФК „Локомотив-Пловдив 1926”. 

На сесията ще бъде гласуван също отчетът на фондация „Пловдив 2019“ за второто тримесечие на тази година, както и годишният доклад за резултатите от дейността на общинските публични предприятия за миналата година. 

Съветниците ще дебатират дали Бетонният мост да бъде кръстен на името на "Тодор Александров", а също дали да се създаде Художествен съвет към кмета на община Пловдив.

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Карадимов събира в Пловдив областни управители и ГРАО

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов ще проведе работна среща в Пловдив относно ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.  В качеството си на координатор по изпълнението на посочените дейности, определен с решение на Министерския съвет, Карадимов е поканил..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Делото "Дебора" продължава в районния съд в Пловдив

С показания на свидетели и разпит на вещи лица в районния съд в Пловдив продължава  делото “Дебора”.  Подсъдимият Георги Георгиев е с три обвинения -  за закана за убийство на Дебора Михайлова, за това, че отрязал насила косата ѝ и за това, че ѝ е нанесъл 18 порезни рани с макетен нож. Заседанията се провеждат при закрити врата.  Дебора не се яви..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Георги Машонов е новият шеф на полицията в Пловдив

Нов директор има полицията в Пловдив. Това е  Георги Машонов, който е бивш шеф на РУ в село Труд и е познато лице за служителите на вътрешното ведомство.  Изненадващата рокада е била оповестена в края на работния ден от служебния вътрешен министър Атанас Илков, който също оглавяваше дирекцията преди години. "Вие го познавате, той е с дълъг..

обновено на 12.09.24 в 08:33

В Брацигово започва тридневен архитектурен форум

Брацигово се превръща в център на археологията и културата в продължение на три дни. От днес до събота за трета поредна година стартира международният форум  „Брацигово – Каменният поток на времето“.   Той е посветен на недвижимото културно наследство, традициите, архитектурата, реставрацията и изкуствата.  В него добри практики ще споделят..

публикувано на 12.09.24 в 07:20

Атака от съпартийците и подкрепа от кмета получи зам.- кметът Савина Петкова

Кетът на Пловдив Костадин Димитров защити от атаките на "Браво, Пловдив" заместника си по транспорт Савина Петкова. Днес общинските съветници на сдружението, които я предложиха за поста, се разграничиха от нея и поискаха оставката й. "Браво, Пловдив" се отрекоха от Савина Петкова, искат оставката й като зам.- кмет „ Имаме..

обновено на 11.09.24 в 15:58