Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълнолунието през септември и работата с женската сила

| обновено на 12.09.24 в 16:17 | Интервю

Най-смелото действие е да мислиш за себе си, на висок глас, казва преди време Коко Шанел, една от силните и отдадени жени на своето време. Силата на женския дух и душа вдъхновява, божествената женска сила променя.

„Свещени води: Божествената женска сила“ е събитието, което ще събере жените в трансформиращ кръг, в пространството на Absolute Creations в Пловдив, в събота, 14 септември, от 18 часа. 

„Този женски кръг е създаден, за да помогне да задълбочите вашата интуитивна връзка, да се освободите стари емоционални рани и да пробудите мощната божествена женска енергия във вас, точно навреме за пика на Пълнолунието, на 17-ти септември, три дни по-късно. По време на тази среща ще почетем божествената женска сила, ще се свържем със сакралните води на вътрешния ни свят и ще създадем пространство за изцеление, споделяне и духовно овластяване. Идеите за такъв тип събития, за мен, изобщо не са идеи. Не бих казала, че ги измислям, те идват сами при мен, сами се подреждат. Аз следя астрологичните събития и нещата просто се подреждат. Идеята за свещени води се роди заради факта, че пълнолунието е в знака на Риби, елемент вода. Водата е много женска енергия, всъщност“, разказва Елеонора Аврамова, основател на „Будна“ – платформа и общност, създадени да подкрепят хората по пътя им към осъзнатост, духовно пробуждане и личностно развитие. Работата ѝ се основава на дълбоката връзка между духа, тялото и ума. Тя вярва, че всеки човек носи в себе си безкраен потенциал за трансформация и изцеление.

Енергията на Рибите насърчава емоционалното освобождение, духовните прозрения и дълбоката връзка с елемента вода, който символизира потока на живота и подхранващата сила на утробата. Женският кръг, преди пълнолунието в Риби, благоприятства развитието на връзката с нашата интуиция. Дните преди Пълнолунието са идеални за задълбочаване на връзката с интуицията и за духовни прозрения, които ще се разгърнат напълно до 17-ти септември. Емоционалното освобождаване е част от този процес, защото знака на Риби насърчава освобождаването на стари емоции и травми, което прави този период подходящ за емоционално изцеление, преди пика на Пълнолунието. Това е мощно време за събиране и почитане на божествената женска енергия, за връзка с елемента вода и възстановяване на връзката с утробата. Практиките, за свързване с утробата по време на този подготвителен кръг, укрепват физическото и емоционалното здраве на жената, задълбочават връзката със същността и женската сила.

Водещ на събитието е и Йоана Славова. Тя е сертифициран лайф коуч и инструктор по Хатха йога, посветена на женската енергия и холистичния подход към живота. С над пет години опит в женските практики, тя работи с жени по целия свят за премахване на емоционални и ментални блокажи, манифестиране на мечтания живот и лечение на женската и сексуалната енергия. Йоана преподава в Португалия и Бали.

„С Йоана се запознахме съвсем случайно, преди месец на един ритрийт, който аз организирах. Веднага се разпознахме. Това са от онези срещи, в които се запознаваш с хора, които вървят по пътя, по който и ти си тръгнал. В работата ми с нея, всичко се случва много лесно и плавно. Това събитие, както е обявено в момента, няма да се случи друг път по същия начин, защото енергията е единствено и само в този момент такава. Това събитие включва водени медитации, ще има кръг на споделяне. Всяка жена ще може да сподели пътя си до тук и да получи подкрепа. В събитието е включена и кратка лекционна част, за да може жените да продължават да работят и извън кръга. Накрая ще завършим събитието с екстатичен танц. Всичко е много ритуално. Йоана, по принцип, не живее в България и това е едиственото събитие, което ще проведе тук. Тя се връща да живее в Бали. Някак синхронично се случиха нещата, за да направим заедно всичко това“, казва още Елеонора Аврамова.

Допълнителна информация може да откриете и във фейсбук страницата на събитието.

Елеонора Аврамова е гост в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Алтер его” - специален гост е Любен Дилов - Син

За книгата на Любен Дилов – Син „Антинародни приказки“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Това е симпатично томче с градски фолклор. Ще имаме и втори гост – афористичното острие Валентин Димитров. В нашия радио-хепънинг ще имаме удоволствието да разгърнем книгата му „Дефакто“ – афоризми, преведена на сръбски от водещия сатирик в западната ни..

публикувано на 13.09.24 в 17:33

Преоткриваме Пловдив през септември

Първата археологическа велообиколка в града под тепетата ще се състои на 22 септември 2024г. с начален час 10:00. Събитието се организира от Регионален археологически музей – Пловдив. Датата е избрана във връзка с Европейските дни на наследството и съвпада с Деня на независимостта на България.  В рамките на повече от час любителите на историята и..

публикувано на 13.09.24 в 16:45

Филмът “Ваклуш“ със специална прожекция в Пловдив, в неделя

Режисьорът Николай Василев празнува своя рожден ден, на 15 септември, с прожекция на филма „Ваклуш“, в Lucky Дом на киното, от 18 часа. Срещу нулев билет, пловдивчани и гостите на града могат да преживеят невероятната история на Ваклуш Толев, събрана в 100 минути. Това е 131 излъчване на филма. Точно преди година, режисьорът Николай Василев..

обновено на 13.09.24 в 13:54

„Лаута“ е домакин на фестивала “BEERLAND”

От днес до неделя парк „Лаута“ е домакин на фестивала “BEERLAND”. В програмата на фестивала е концерт с участието на Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, Керана и Космонавтите, Черно фередже, Светльо and the Legends, Rock’n’roll Train – трибют на AC/DC, „Атолука блус картел“. Пловдивските детски музикални школи също ще се представят на голямата..

публикувано на 13.09.24 в 08:41

Пет каузи за петото издание на "Нощ на Ангелите"

Благотворителният фестивал „Нощ на Ангелите“ ще се проведе за пети пореден път тази година и се очертава да бъде най-мащабен до този момент! Инициатива, която във времето доказа, че Доброто не познава граници, и само Вярата, Надеждата и Любовта движат света напред! Това събитие се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Център –..

публикувано на 11.09.24 в 16:56