Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът летя като втори пилот на изтребител F-16

Снимка: Радио Пловдив, Емил Костов

Президентът Румен Радев излетя като втори пилот на изтребител F-16, пилотиран от италиански летец. 

Демонстрационният полет от авиобаза Граф Игнатиево продължr около 40 минути, за да може президентът да се убеди във възможностите на американския изтребител. 

По- късно държавният глава удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-о изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобаза Авиано, Италия. 

Отличието е за значимия му принос към стратегическото сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Близо 6 часа бе затруднен трафикът в района на Садово заради тежка катастрофа с 2-ма пострадали.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж,..

обновено на 13.09.24 в 12:06

РСМ не е напуснала предизборната реторика, нека се върне към реализма

България винаги е била отворена за диалог с Република Северна Македония (РСМ) и България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и отворените проблеми между нас, каза президентът Румен Радев. Президентът..

публикувано на 13.09.24 в 11:07

Наградиха над 70 пожарникари за професионалния им празник

Над 70 служители на пловдивската пожарна са наградени с индивидуална парична награда и обявяване на благодарност от министъра на вътрешните работи по повод празника на пожарната - Кръстовден.  Сред наградените са директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов и заместникът му гл.инсп. Димитър Бришимов, който денонощно ръководеше..

публикувано на 13.09.24 в 10:49

„Бизнесът за Пловдив“ иска спешни мерки за справяне с безводието

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ подкрепя искането за спешни мерки за справяне с безводието и изсичането на горите, като двете направления са неразривно свързани.  В позиция до медиите от сдружението обръщат  внимание, че неглижирането на системни проблеми в управлението на водите и горите е довело до срива. "Десетки хиляди българи са без вода..

публикувано на 13.09.24 в 09:10

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник

Пловдивските пожарникари ще отбележат професионалния си празник с ритуал по отдаване на почит към на паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения огнеборци.  Пред паметната плоча в двора на Първа районна служба на пожарната на ул. „Преслав“ ще бъдат поднесени венци и цветя.  По време на церемонията ще бъдат обявени имената на..

публикувано на 13.09.24 в 09:02