Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разследването за трагедията със загиналите пилоти

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно училище, и Разлог, откъдето е родом лейтенант Дункин.

Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов дните 14, 15 и 16 септември са обявени за дни на траур в Министерството на отбраната, Българската армия и в структурите на пряко подчинение на министъра

Вчера беше извършен допълнителен оглед на мястото на катастрофата. 

Трите първоначални хипотези за причините за инцидента са пилотска грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда.

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ ще се проведе пред сградата на община Пловдив тази вечер.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола насилие, както и членове на общностен център "Поглед".  Исканията им са за отмяна на спорните..

публикувано на 15.09.24 в 08:15

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на..

публикувано на 14.09.24 в 11:31

Тридневен траур в армията за загиналите вчера пилоти

В Българската армия е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцеслав Дункин. Двамата пилоти загинаха вчера при тренировъчен полет в авиобаза Граф Игнатиево-част от подготовката за планираното за днес авиошоу. Припомням, проявата бе отменена. Днес е ден на траур и в община Разлог, където е роден Венцеслав..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Два дни благотворителен фестивал "Нощ на ангелите"

За пета поредна година благотворителният фестивал „Нощ на ангелите“ ще превърне Пловдив в град на доброто. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив, а входът е свободен. Тази година събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Център – Пловдив, със съдействието на повече от 60 фирми и..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Чепеларе чества 60 години от обявяването му за град

Чепеларе отбелязва днес Национални хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ и 60 години от обявяването му за град.  Пристигането на войводата и неговата чета ще бъде пресъздадено с възстановка до къщата, в която се е помещавал щабът му. Програмата предвижда тържествено шествие, начело с войводата към площад "Олимпийски" в центъра на града. Ще бъде..

обновено на 14.09.24 в 09:06