Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без автомобили на работа в Областната администрация днес

Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха днес за ден от автомобилите си и пристигнаха на работата  пеша, с велосипеди или с градския транспорт. Така станаха съпричастни на националната кампанията в европейската Седмица за пътна безопасност, която минава под мотото „Остани жив! Пази живота!“. 

Много от тях пристигнаха на работа с велосипеди, включително и заместник областният управител Атанас Ташков, който е председател на Областната комисия за безопасност на движението и двигател на инициативите в рамките на кампанията.

„Обръщам се към всички граждани на областта и ги призовавам да бъдат толерантни и внимателни на пътя, независимо дали са зад волана, на велосипеда, на електрическите скутери и тротинетки, или са пешеходци. Пътната безопасност е комплекс от много фактори, но е от особена важност да имаме познания и дисциплина на всеки един участник в движението“, призова областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева.

По последни данни от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Пловдив от началото на годината до момента броят на регистрираните тежки ПТП с пострадали лица е 426, като загиналите са 38, а 529 са ранените.

В сравнение със същия период на миналата година се отчита намаление на броя настъпили тежки ПТП със 137, както и на броя на ранените със 201. Има увеличение и броя на загиналите с 8. 

Пътнотранспортния травматизъм в следствие на нарушения от страна на водачите са не малък дял от причините за възникнало ПТП с наличие на пострадали.

Дните на безопасността на пътя за Република България – 2024 г. се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи Атанас Илков, а 18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя. Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Рекордни приходи събра фестивалът "Нощ на ангелите" 2024

Петото издание на  Нощ на ангелите събра рекордна сума за два дена. Над 230 000 лева ще отидат за пет благотворителни каузи за хора, борещите се за здравето си.  Събраната сума от тазгодишното издание „Нощ на ангелите“ е двойно по-голяма спрямо миналогодишното. През 2023 г. тя беше малко над 123 000 лева, а сега е 231 672 лева. Към тази сума..

публикувано на 18.09.24 в 16:46

Посмъртно повишиха в звание загиналите в петък военни пилоти

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, които загинаха в петък при катастрофа на авиобаза "Граф игнатиево", са повишени посмъртно във военно звание, съобщи Министерството на отбраната.   Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно..

обновено на 18.09.24 в 15:12

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира  Ден без загинали на пътя  в рамките на  Дните на безопасността на пътя  между 16 и 22 септември с мото  „Остани жив! Пази живота!“  („Stay alive and save lives“).  Тази година  18 септември  е определен за  Ден без загинали на пътя. Отново  целта е да се..

обновено на 18.09.24 в 15:11

Нови шефове на "Колодрума" и Зооветеринарния комплекс

Нов директор има и спортна зала „Колодрума“. Това е Любомир Апостолов , който поема поста от напусналия преди два месеца Никола Панайотов. Той има магистратури по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и по национална сигурност от Военната академия. Работил е и като експерт в Авиоотряд 28 Йордан Алексиев е назначен за директор на общинското..

публикувано на 18.09.24 в 14:59

Мъж пострада при пожар в цех в Пазарджик

35-годишен работник е пострадал при пожар снощи в Пазарджик. Горял е цех за преработка на тонер касети, намиращ се в гр. Пазарджик. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че сигналът е подаден минути преди 20.00 ч. снощи.   Пострадалият работник е откаран в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, където е  настанен в..

обновено на 18.09.24 в 13:59