Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Димитров е втори в листата на ГЕРБ в Пловдив

| обновено на 24.09.24 в 12:06

ГЕРБ-СДС регистрира листите си в последния възможен ден. 

Традиционно и на вота на 27 октомври листата на ГЕРБ в Пловдив ще води лидерът на партията Бойко Борисов. 

Кметът Костадин Димитров е на второ място в листата на ГЕРБ-СДС. До провеждането на парламентарните избори той излиза в неплатен отпуск. По време на кампанията ще го замества Иван Стоянов. 

"Присъствието ни в листите означава, че искаме по-добър резултат за града. Изграждането на сграда за математическата гимназия е един от приоритетите ни, който трябва да стартира, защото имаме гении", коментира Костадин Димитров.

На тези избори партията за първи път въвежда в списъка за народни представители и кметове на областни градове. Трети в листата е Георги Георгиев, бивш председател на столичния общински съвет и настоящ депутат в 50-то НС. 

"Кметът си остава кмет. Ние сме скачени съдове, нещата са свързани. Големите приоритети на ГЕРБ са образование и програмата за саниране. Начело с лидера на партията в Пловдив ние имаме силен екип, с който се надяваме, да завоюваме не само първото място, а и да имаме решителна победа, която да ни даде възможност да сформираме правителство и държавата да спре свободното си падане", добави Георгиев.

Четвърти в листата за Пловдив – град на ГЕРБ е преподавателят по наказателно право в Пловдивския университет Тервел Георгиев, а пети - Красимир Терзиев от младежката организация на партията и зам.-кмет в район Тракия. На шестото място се нарежда проф. Даниела Дженева, ръководител и хореограф на ансамбъл „Тракия“. На предходните избори тя беше втора. 

Цялата листа на ГЕРБ-СДС е от 24 кандидат-депутати, като в 51то НС се надяват да вкарат повече народни представители спрямо 50-то НС. Това означава, че се целят в поне 5 места в новия парламент. 

Ето пълната листа на ГЕРБ-СДС с кандидати за народи представители в 51-то Народно събрание от Пловдив - град: 

1.Бойко Борисов 

2.Костадин Димитров 

3.Георги Георгиев 

4.Тервел Георгиев 

5.Красимир Терзиев

6.Даниела Дженева 

7.Фиданка Кацарева 

8.Валерия Славова 

9.Десислава Георгиева 

10.Антон Георгиев 

11.Веселина Ботева 

12.Борислава Вичева 

13.Илиян Тиганев 

14.Веселин Стойков 

15.Величка Христозова 

16.Петър Ганев 

17.Мирослав Тенев 

18.Христина Кашилска 

19.Димитрина  Илиева 

20.Петър Троянов 

21.Станимир Чолаков 

22.Никола Ташев 

23.Адриана Генчева 

24.Красимир Тодоров

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Битката в деня на изборите ще е за второто място

Ако изборите са днес, седем ще са сигурните участници в следващия парламент. Това показва социологическо проучване на изследователски център "Тренд", по поръчка на "24 часа". Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с близо 25 %. За второто място битката е между "Възраждане" и "Продължаваме промяната" – "Демократична България", съответно с 15,6 % и 15,1 %...

публикувано на 27.09.24 в 09:48

И двете фракции на ДПС ще бъдат представени в 51 НС

7 партии биха влезли в новия парламент ако изборите бяха днес, сочи проучване на агенция "Алфа рисърч". И двете крила в разцепилото се ДПС ще бъдат представени в 51-вото Народно събрание, като хората около Ахмед Доган ще са с почти два процента преднина пред тези около Делян Пеевски. Според социолозите първи ще са ГЕРБ с близо 24% от гласовете на..

публикувано на 26.09.24 в 13:46

Асен Василев и Йордан Иванов водят листите на ПП - ДБ в Пловдив и областта

Съпредседателят на ПП Асен Василев е начело на кандидатите за депутати на ПП- ДБ за Пловдив град . Той беше на същата позиция и на изборите през юни, отново води и листата на коалицията в Хасково. Досегашните депутати Стою Стоев, Катя Панева, Манол Пейков и още лица от общинските съветници на коалицията в Пловдив следват в подребата. Начело..

обновено на 24.09.24 в 17:03

Николай Цонев оглави листата на ДПС - Доган в Пловдив

Пълна листа от 24 души се регистрира в районната избирателна комисия за Пловдив-град "Алианс за права и свободи" (ДПС на Доган). Водач на листата е бившият военен министър Николай Цонев, следван от местния представител на алианса - общинският съветник Яшар Асан и Джамисет Джафер.  "На Николай Цонев е близък социалният ресурс, а..

публикувано на 24.09.24 в 15:05

ГЕРБ-СДС регистрира листа с 22 кандидати в Пловдив област

22-ма са кандидатите за депутати от ГЕРБ-СДС в Пловдив област.  Целта ни е да си вземем четвъртия мандат в областта , заяви областният координатор Георги Мараджиев. Той посочи, че листата не е променяна и е същата от последните три-четири избори.  " Счупихме я тая държава от избори.  Надявам се тези да са последни за поне четири години напред..

обновено на 24.09.24 в 12:06