Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

| обновено на 03.10.24 в 17:20

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е Георги Колев.

"По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са българи, но има и чужденци, които ни поздравиха за изключителния спектакъл", разказа Колев.

Идеята се родила преди да открият парка, искали да съчетаят нещо различно с природата, извън градовете. 

"Не само много местата в България, където може да се проведе такова шоу. Паркът на Двореца "Кричим" е уникален, а градините му са наистина красиви и предразполагат хората да мечтаят и да възбудим техните сетива", обясни Георги Колев.

Той е специалист по дигитален маркетинг, но хобито му са светлинни инсталации. "Това е антистрес шоу, което набра скорост по време на КОВИД пандемията". 

Трасето в градините на парка е дълго около 1 километър и е разделено на 2 части. В първата са по-статични светлинни инсталации, поляна с рози, осветен тунел. Във втората половина на парка е "по-динамична", все едно се разхождаш в приказка или магичен филм. 

За да се пресъздаде приказната атмосфера, има и димни ефекти, лазери, прожектори, музика и др. 

Светлинното шоу, което е енергоспестяващо, ще продължи до 13 октомври. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56
Кръстю Кръстев

Нарушенията на театрите в моя мандат са в прокуратурата

Директорът на пазарджишкия театър  е наказан административно заради нарушенията, открити при одита, извършен от инспектората на Министерство на културата. Това заяви в програма "Ден след ден" на радио Пловдив бившият министър на културата Кръстю Кръстев, който е и бивш директор на Драматичния театър в Пловдив. По думите му тази информация е..

публикувано на 03.10.24 в 16:36
Владимир Чуков

Има реална опасност от бежанска вълна от Ливан

Нарастващото напрежение в Близкия Изток притесни властта у нас. Служебният премиер Димитър Главчев свика в сряда Съвета по сигурността. Консултативният съвет за национална сигурност при президента също ще заседава извънредно утре. Ескалацията на военните действия в Близкия Изток и превантивните действия у нас коментира в програма "Точно днес"..

публикувано на 03.10.24 в 10:56

Доброволци помагат на инвалиди да изкачат планини

Доброволци помагат  на изцяло неподвижни или трудноподвижни хора да изкачват планини, да достигат до различни труднодостъпни за тях кътчета в България. Идеята се заражда спонтанно. „Бях водена от желанието да направя нещо за хората, така че те да се почувстват като част от това общество, да усетят какво е преживяването да си в една група...

публикувано на 03.10.24 в 10:39