Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смъртоносните за Митко удари са нанесени от десничар, а Бизюрев е левичар

На втория ден от съдебния процес за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, соченият за извършител Рангел Бизюрев опроверга вчерашните показания на тайния свидетел. Последният е разказал пред съда, че има втори човек, който е нанесъл удари по младежа, като неофициално се смята, че това е единият от братята Динкови - Борислав. 

Днес Рангел Бизюрев обаче категорично отрече това да е било така, като отново настоя, че само той е удрял Димитър Малинов. Бизюрев изрично настоя, че през цялото време Борислав е стоял в колата и не е участвал. 

Същевременно тройната съдебно медицинска експертиза показва, че фаталните удари по лицето на Митко са нанасяни с дясната ръка на извършителя им, докато предварително е уточнено, че Рангел Бизюрев е левичар. Също така експертизата сочи, че смъртта на младежа е причинена от фатално счупена носна преграда, като данните показват удари в лицето, извършени с юмрук или коляно. 

Димитър Малинов е изпаднал в травматична кома, при което се блокират основните защитни механизми, гълтачен или кашличен рефлекс. Те пречат да се случи смъртоносно задавяне или задушаване, обясниха експертите. Другите травматични увреждания като счупеното девето ребро инатъртвания по тялото от побоя не са били смъртоносни. 

При незабавна медицинска помощ, Митко Малинов е имал шансове да оцелее, признаха експертите. Делото продължава през целия ден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама край Пловдив с дрога за близо два милиона лева

Пловдивската полиция задържа двама шофьори за трафик на над 77 кг наркотици, оценени за над 1 млн. и 700 хил. лева. След като в МВР постъпила информация, че на територията на Пловдивски регион се очаква трафик на голямо количество дрога, полицейски екип организирал акция и спрял за проверка тежкотоварен камион „Волво“ на автомагистрала..

публикувано на 10.10.24 в 12:16

Осъдиха банковата касиерка, откраднала над 140 000 лв.

Условна присъда получи касиерката на пловдивски клон на банка, присвоила голяма сума пари от финансовата институция. Наказанието й е с 3-годишен изпитателен срок.  До приключването на съдебното производство касиерката е възстановила на банката сумата изцяло или това са малко над 144 000 лева. Наказанието е наложено след постигнато споразумение с..

обновено на 10.10.24 в 11:59

От днес летим за Бирмингам и от Пловдив

Полети до Бирмингам от летище Пловдив пуска от днес нискотарифната компания „Райънеър“. Така пловдивският аеропорт ще обслужва общо 3 дестинации до Великобритания заедно с тези до Лондон и Манчестър.  Алисия Войчик-Голебьовска, която е регионален мениджър в авиокомпанията, смята ,че през следващата година е възможно да бъдат увеличени линиите..

публикувано на 10.10.24 в 11:52

16-годишен колоездач е в болница след катастрофа в "Южен"

Пътният инцидент е станал тази сутрин в зоната на Т-образно кръстовище между "Коматевско шосе" и ул. "Остромила".  При неизяснени за сега обстоятелства 16-годишният велосипедист е бил ударен от товарен автомобил. Момчето е откарано в болница и са чакат резултатите от прегледите му.  На място има полицейски служители, които подпомагат затруднения трафик...

публикувано на 10.10.24 в 11:19

Апелативният съд гледа мярката на кмета на Минерални бани Искендер

Пловдивският Апелативен съд ще заседава по протеста на прокуратурата за мярката „домашен арест“ на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и още двама, обвинени за неправомерно усвояване на европейски средства по ДФ „Земеделие“ за строеж на два хотела за сина и дъщерята на кмета.  Тримата бяха задържани на 20 септември, а в началото на..

публикувано на 10.10.24 в 07:28