Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Писков разказва версията си за софтуера за източване на театрите

Соченият от прокуратурата за „мозък“ на източването на държавни средства от Министерството на културата Петко Писков ще обясни каква е истината за софтуера на театрите. Това ще стане на нарочна пресконференция в София. 

Припомням, че Писков беше един от 3-мата задържани в края на септември заедно с Левон Манукян и Атанас Георгиев, след като прокуратурата им повдигна обвинения за източване на държавни средства от театрите в Разград и Смолян. 

Седмица по-късно Пловдивският апелативен съд пусна Петко Писков под гаранция от 15 000 лв., тъй като според магистратите "нищо не го свързвало с разследваните престъпления". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Военна прокуратура гневна след изнесените данни за авиокатастрофата

Военно-окръжна прокуратура Пловдив остро протестира след вчерашната пресконференция на Министерството на отбраната, на която бяха изнесени подробности от вътрешното разследване на ведомствена комисия за авиокатастрофата със загиналите пилоти край Граф Игнатиево. „Всякаква информация за причините, както и данни, пряко свързани с предмета на..

публикувано на 16.10.24 в 11:17

Природонаучният музей в Пловдив става първият "зелен" у нас

Природонаучният музей в Пловдив е първият "зелен" музей в България, съобщи директорът на Регионалния природонаучен музей Огнян Тодоров.  Изградена е фотоволтаична система, която се надгражда, а догодина ще я обновят. Сумата за нея е отпусната от община Пловдив и тя покрива 80% от нуждите на музея.  В северната част на зала "Лотос" са изградили стойка..

публикувано на 16.10.24 в 11:12

"Летящ огън" е запалил сметището в Цалапица

Летящ запален обект е забелязан да прелита над сметището на Цалапица секунди преди да пламне пожарът на депото в нощта на петък срещу събота. Обектът е заснет от видеокамерите на сметището в 21:20 ч.след неговото преминаване, 40 секунди по-късно сметището пламва, съобщи зам.-кметът Иван Стоянов.  По думите му снощи е видяно това на видеозаписа и той ще..

публикувано на 16.10.24 в 11:05

Слънчево време и днес, но температурите се понижават

Ще преобладава слънчево време, като по-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната.  Вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух.  Дневните температури в повечето места ще се понижат и..

публикувано на 16.10.24 в 06:10

Връчват тазгодишните награди за "Лекар на годината"

На официална церемония тази вечер Районната колегия на Българския лекарски съюз – Пловдив ще връчи годишната награда „Лекар на годината“.  Ще бъдат раздадени още призове за семеен лекар на годината и лекар в болничната помощ, за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност, за принос в прилагането на..

обновено на 16.10.24 в 05:57