Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се включва в световния Поход за свобода

| обновено на 19.10.24 в 09:10
2
Снимка: Снимката е илюстративна

Пловдив ще се включи в глобалния Поход за Свобода, който се провежда на 19 октомври у нас и по цял свят. Организаторите от А21 съобщиха, че десетото юбилейно издание на най-мащабната глобална кампания срещу трафика на хора, Поход за Свобода, ще обедини десетки хиляди хора, които ще вървят в името на свободата. 

Събитието се провежда под формата на мирно шествие и има за цел да информира обществото за това как да разпознава и докладва потенциални ситуации и жертви на трафик.

За поредна година Пловдив ще бъде домакин на Похода, който ще стартира от пешеходен мост “Марица” и ще приключи в  Цар - Симеонова градина. Шествието се провежда с подкрепата на Комисията за борба с трафика на хората.  

Дрес кодът на похода е чисто черно + тениска от миналогодишен поход, ако се разполага с такава.

А21 е глобална неправителствена организация срещу трафика на хора, според тях - най-бързо развиващата се криминална индустрия в света.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пореден протест от Цалапица пред прокуратурата

Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица отново излизат на протест пред прокуратурата в Пловдив в 17 часа.  Той е  под надслов „Справедливост за Митко“. Роднини и съмишленици настояват Окръжна прокуратура Пловдив да повдигне нови  обвинения, вече за съучастие,  на близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Заседание по тяхното дело е..

публикувано на 19.10.24 в 09:51

"Дни на кариерата" събира млади специалисти в Панаира

Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2024,след София  днес от 10 до 16 часа гостуват в Международния пловдивски панаир.  Организаторите призовават младите хора да разберат кои компании търсят специалисти с тяхната компетентност.  „Направи следващата стъпка в кариерата си днес!“, пишат от „Джоб Тайгър“. Те предвиждат срещи с работодатели..

обновено на 19.10.24 в 09:10

Два дни PLOVDIV ZOO EXPO 2024 започват от днес

Най-голямото събитие за домашни любимци и любители на животните в България –  PLOVDIV ZOO EXPO 2024 се провежда в двата почивни дни в палата №3 на Пловдивския панаир. Съботният ден е за всички, които обичат животните и търсят забавления за малки и големи. В програмата са включени от куклен театър и интерактивни четения, до екзотични шоута с..

обновено на 19.10.24 в 09:10

Проф. Мария Токмакова от УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив е "Лекар на годината"

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей. Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и..

обновено на 19.10.24 в 09:09

Информационна кампания за борба с рака на гърдата в Пловдив

За поредна година в месеца за борба с рака на гърдата Фондация „Грижа за живот България“ организира информационна кампания. Темата на инициативата този път е "Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване."  В Дондуковата града на 19 октомври от 17 часа присъстващите ще имат възможност да разговарят с едни от най-добрите..

публикувано на 19.10.24 в 09:09