Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Foto: BGNES

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura të Bullgarisë. Parashikohet që mjetet e planifikuara për vitin 2019 nga 139 milion euro për projekte të tjera për modernizimin e Ushtrisë Bullgare të mos shpenzohen gjatë këtij viti. Për vitin 2919 parashikohet rrija e deficitit në buxhetin shtetëror deri në 1.139 miliard euro.

Më shumë nga rubrika

Më 13 prill shteti emeton një borxh të ri

Banka Popullore Bullgare njoftoi për një borxh të ri nga 100 milion euro nga tregu i brendshëm. Ndryshe nga emetimi i fundit të borxhit nga 6 prilli, kur obligacionet ishin me afat të shlyerjes 5 vjet, letrat e reja me vlerë janë për 10 vjet e gjysmë...

botuar më 20-04-07 11.29.PD
Bojko Borisov

Kryeministri përshëndeti punonjësit shëndetësorë me rastin e festës 7 prillit

Kryeministri Bojko Borisov përshëndeti punonjësit shëndetësorë me rastin e festës së tyre profesionale 7 prillit. Në rrjetet sociale ai shkroi, se luftimi kundër COVID-19 nuk ka nevojë për sulmues, sepse të gjithë janë mbrojtës. Respektoj çdo shtetas..

botuar më 20-04-07 10.23.PD

Sistem Informativ Kombëtar për luftimin e COVID-19

Ministria e Shëndetësisë aplikon Sistemin Informativ Kombëtar për luftimin e COVID-19. Ai siguron administrim dhe ruajtje të centralizuar të informacionit për të gjithë personat e diagnostikuar dhe nën karantinë. Krahas kësaj  u siguron informacion të..

botuar më 20-04-07 10.03.PD