Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Foto: BGNES

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura të Bullgarisë. Parashikohet që mjetet e planifikuara për vitin 2019 nga 139 milion euro për projekte të tjera për modernizimin e Ushtrisë Bullgare të mos shpenzohen gjatë këtij viti. Për vitin 2919 parashikohet rrija e deficitit në buxhetin shtetëror deri në 1.139 miliard euro.

Më shumë nga rubrika

Godina e MPJ-së në Sofje

MPJ: Të drejtat e shtetasve bullgarë do të jenë të kufizuara pjesërisht vetëm gjatë gjendjes së jashtëzakonshme

Bullgaria ka informuar zyrtarisht Këshillin e Evropës për gjendjen e jashtëzakonshme të shpallur në Bullgari më 13 mars 2020, për Ligjin për masat dhe veprimet gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme, si dhe për ndryshimet në Ligjin për shëndetin që..

botuar më 20-04-04 2.30.MD
Kryeministri Bojko Borisov

Sipas Kryeministrit Bojko Borisov bullgarët nuk duhet të shkojnë si ndihmës mjekësorë në shtetet e rrezikuara

Me rastin e rekomandimit të Komisionit Evropian për lehtësimin e lëvizjes së punonjësve sezonalë, Kryeministri bullgar komentoi para gazetarëve se tani nuk është momenti për t’u debatuar kjo çështje. Ai sqaroi se nuk është kundër lëvizjes së lirë të..

botuar më 20-04-04 2.09.MD

Dy uzina në Bullgari testojnë prodhimin e respiratorëve

Dy uzina në vend testojnë prodhimin e respiratorëve dhe në qoftë se janë të suksesshme do të dërgohen për t’u certifikuar në Evropë. Këtë e deklaroi në një konferencë për shtyp në Këshillin e Ministrave Kryeministri Bojko Borisov. Ai vuri në duke se dy..

botuar më 20-04-04 12.57.MD