Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Foto: BGNES

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura të Bullgarisë. Parashikohet që mjetet e planifikuara për vitin 2019 nga 139 milion euro për projekte të tjera për modernizimin e Ushtrisë Bullgare të mos shpenzohen gjatë këtij viti. Për vitin 2919 parashikohet rrija e deficitit në buxhetin shtetëror deri në 1.139 miliard euro.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe 7 vende të tjera nga BE-ja kërkojnë heqjen e pakos “Mobilitet”

8 vende anëtare kërkuan nga BE-ja të përkrahë firmat transportuese të prekura nga pandemia COVID-19. Në një letër ministrat e transportit të Bullgarisë, Hungarisë, Lituanisë, Polonisë, Qipros, Letonisë, Maltës dhe Rumanisë ngulin këmbë të ndihmojnë firmat e..

botuar më 20-03-31 4.57.MD

Një sajt i posaçëm do të informojë për strategjitë e suksesshme kundër COVID-19

Këshilli i ekspertëve mjekësorë pranë Këshillit të Ministrave përgatiti një raport me strategjitë e suksesshme bullgare dhe botërore për përballimin e krizës së COVID-19. Raporti prej 200 faqesh duhet të miratohet në Ministrinë e Shëndetësisë dhe pas..

botuar më 20-03-31 4.03.MD

Punëdhënësit duan që përkrahja ndaj biznesit të jetë jo 60/40, por 80/20

Konfederata e Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari kërkon ndryshime në Ligjin për gjendjen e jashtëzakonshme në atë pjesë e cila i përket biznesit. Punëdhënësit propozojnë tri variante të ndryshimeve. Sipas variantit të parë shteti duhet të..

botuar më 20-03-31 3.34.MD