Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Trajnim për mësues në shkollat bullgare jashtë vendit

Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva
Foto: BGNES

Gjatë vitit 2020 fillon programi kombëtar për trajnimin e mësuesve për shkollat e ashtuquajtura “të së dielës”, të cilat organizohen në diasporat bullgare. Praktikat e suksesshme për punë me fëmijët dygjuhësorë do të jenë në qendër të programit dhe përveç kësaj do të ndajmë informacione për nisma të lidhura me arsimin, tha Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva gjatë kohës së forumit ballkanik “Strategjitë për mësimin e gjuhës bullgare në një mjedis të gjuhës së huaj” që u zhvillua në Stamboll.

Ministria po realizon politikë aktive për zhvillimin e shkollave bullgare “të së dielës” dhe vetëm gjatë këtij viti ka lëshuar 7,5 mln. euro për këtë qëllim. Shkollat bullgare jashtë vendit janë tashmë mbi 400 në 50 shtete. Në to japin mësime mbi 2000 mësues. Fëmijët, nxënësit dhe kandidat-studentët në to janë 50 mijë.


Më shumë nga rubrika

Një lagje me popullsi rome e bllokuar për shkak të katër rasteve të COVID-19

Nga nesër lagja me popullsi rome në qytetin Peshtera të Bullgarisë Jugore do të bllokohet. Njerëzit do të dalin vetëm në raste urgjente. Në rajon tashmë ka katër teste pozitive të COVID-19 dhe lagja është bërë vatër e përhapjes së infeksionit, tha..

botuar më 20-04-04 4.05.MD
Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev

Tani për tani Bullgaria nuk do të marrë kredi nga KE-ja për skemën “60/40”

Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev tha se tani për tani Bullgaria nuk do të marrë kredi nga Fondi i KE-së që të paguajë një pjesë të pagave të punonjësve të firmave të cilat punojnë me kapacitet të ulët për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme, sepse..

botuar më 20-04-04 3.56.MD
Godina e MPJ-së në Sofje

MPJ: Të drejtat e shtetasve bullgarë do të jenë të kufizuara pjesërisht vetëm gjatë gjendjes së jashtëzakonshme

Bullgaria ka informuar zyrtarisht Këshillin e Evropës për gjendjen e jashtëzakonshme të shpallur në Bullgari më 13 mars 2020, për Ligjin për masat dhe veprimet gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme, si dhe për ndryshimet në Ligjin për shëndetin që..

botuar më 20-04-04 2.30.MD