Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Gazprom” pret që Bullgaria të përfundojë “Rrymën Turke”

Ryma Ballkanike
Foto: BTA

Projekti “Rryma Turke” ose “Rryma Ballkanike” do të vonohet me gjysmë vit dhe do të përfundojë deri në fund të vitit 2020 sipas Bullgarisë. Kjo thuhet në një memorandum të viganit rus të gazit “Gazprom” për një emision të ri të eurobonove. Ndërtimi i gazsjellësit duhet të përfundonte gjatë gjysmës së parë të vitit 2020, rikujton Agjencia Interfaks.

Sipas agjencisë shkaku për vonesën është pandemia e Covid-19 për të cilën Bullgaria nuk është gati me pjesën e vet të trasesë. Vendi duhet të vendosë 474 km tubacione nga kufiri me Turqinë deri në të me Serbinë. Vlera e projektit është 1.1 miliard euro pa tatimin e vlerës së shtuar.

Bullgaria tashmë merr gaz për nevoja të veta nga “Rryma Turke”.


Më shumë nga rubrika

Filip Dimitrov - Ish-Kryeministër i Bullgarisë

Super-prokurori është i paligjshëm, vendosi Gjykata Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese shpalli se dispozitat me të cilat u krijua figura e prokurorit që heton kryeprokurorin janë në kundërshtim me ligjin themelor. Kështu, ideja e parlamentit të mëparshëm për të krijuar një mbikëqyrës mbi kryeprokurorin u bë e..

botuar më 21-05-11 1.06.MD

Paralajmërim për një valë të re të Covid-19

Brenda 3 muajve fëmijët nën moshën 16 vjeç në vend do të jenë gjithashtu në gjendje të imunizohen, tha para bTV kryeinspektori shëndetësor shtetëror Doc. Angell Kunçev. Ai e arsyetoi pohimin duke thënë se vaksina për të miturit mbi moshën 12 vjeç..

botuar më 21-05-11 11.16.PD

Bullgaria përkrah strategjinë “NATO-2030”

Ndërtimi i një shtylle të besueshme evropiane të sigurisë dhe mbrojtjes duhet të jetë në përputhje me zhvillimin e NATO-s, tha Presidenti Rumen Radev në një konferencë me video të samitit B-9. Vendet e Evropës Lindore shkëmbyen mendime dhe qëndrime të..

botuar më 21-05-11 9.09.PD