Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më se 3 miliard leva për krizën Covid parashikohen vitin e ardhshëm

Kirill Ananiev
Foto: Qendra e Shtypit pranë Këshillit të Ministrave

Ministri i financave Kirill Ananiev caktoi buxhetin e vitit 2021 si “antiepidemik”. “Në të ka prioritete të qarta të orientuara te masat për kapërcimin e pasojave nga kriza” shpjegoi ai para BNR. Ananiev tha se buxheti është i balancuar midis masave Covid dhe domosdoshmërisë nga reforma në sisteme të veçanta.

Ministri shtoi se deri në dhjetor të këtij viti buxhetet e të gjitha ministrive dhe dikastereve do të financohen me 95 për qind nga resursi, ndërsa të tjerët 5 për qind që mbeten janë për rrethana “forcë madhore” në sistemin e shëndetësisë.


Më shumë nga rubrika

Në 5 vitet e ardhshme, biznesi ka nevojë për gjysmë milioni specialistë të rinj

Në një periudhë afatmesme, punëdhënësit presin rritje të lartë ekonomike dhe do të kërkojnë 243 mijë specialistë me arsim të lartë dhe 245 mijë me arsim të mesëm. 194 000 njerëz do të nevojiten në tregti, turizëm dhe transport. Industria do të..

botuar më 24-02-12 11.41.PD

Të ardhurat në vendin tonë nuk mund të kompensojnë inflacionin aktual

Me 156 leva (78 euro) është rritur këtë vit pagesa e jetesës së një familjeje 3 anëtarëshe, krahasuar me vitin e kaluar. Shuma e nevojshme për një familje është afërsisht 2600 leva (1300 euro) të ardhura neto në muaj. Megjithatë, dy të tretat e..

botuar më 24-02-05 7.35.PD

Parlamenti miratoi përfundimisht ligjin për Bankën Kombëtare Bullgare, që rregullon statusin e euros

Parlamenti më në fund miratoi ndryshimet në Ligjin për Bankën Kombëtare Bullgare (BNB), të cilat rregullojnë integrimin ligjor të Bankës Qendrore Bullgare në eurosistemin me futjen e euros si monedhë e Bullgarisë. Ndryshimet prekin statusin e..

botuar më 24-02-01 3.03.MD