Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Gazprom” filloi furnizimet e gazit për në Serbi përmes Bullgarisë

Foto: arkiv

Që nga 1 janari i këtij viti, Holdingu Rus “Gazprom” filloi të furnizojë Serbinë dhe Bosnjë dhe Hercegovinën me gaz natyror përmes Turqisë dhe Bullgarisë. Kjo theksohet në një deklaratë të kompanisë ruse, cituar nga agjencia TASS.

Nga Rusia, gazi transportohet përmes tubacionit të gazit në “Gazsjellësin Turk”, duke kaluar përmes territorit të Turqisë dhe përmes sistemit të transportimit të gazit të Bullgarisë, nga ku arrin në Serbi. Furnizimet në këtë rrugë u bënë të mundshme falë zgjerimit dhe futjes së kapaciteteve të reja të transportimit të gazit nga “Bulgartransgaz” në territorin e Bullgarisë dhe nga “Gastrans d. o. o. Novi Sad” në territorin e Serbisë.


Më shumë nga rubrika

Hapen 784 seksione jashtë shtetit për zgjedhjet parlamentare

Bullgarët në 68 vende do të votojnë në gjithsej 784 seksione në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 11 korrikut, njoftoi Ministria e Jashtme numrin përfundimtar të vendvotimeve. Më shumë vendvotime hapen në Britaninë e Madhe - 135, ndjekur nga..

botuar më 21-06-21 5.04.MD

Ministri i Shëndetësisë mbyll Shtabin e Vaksinimit

Shtabi Kombëtar i Vaksinimit kundër koronavirusit do të mbyllet, sepse i ka përmbushur qëllimet e vendosura dhe në vend të tij do të krijohet një Këshill Konsultativ për Vaksinimin, njoftoi Ministri i Shëndetësisë dr. Stojço Kacarov. Organi i..

botuar më 21-06-21 2.25.MD

Makinat e reja për votim do të sigurohen pa konkurs

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve - KQZ do t’ia porositë furnizimin e makinave të reja të votimit kompanisë shtetërore "Shërbimet e Informacionit". Kjo u vendos nga anëtarët e KQZ-së më 21 qershor. Më 15 qershor është zhvilluar bisedë me..

botuar më 21-06-21 2.16.MD