Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sofja me një buxhet rekord për vitin 2021

Foto: BGNES

Mbi 963 mln. euro është buxheti i planifikuar i Sofjes për vitin 2021, bëri të ditur Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Prioritetet kryesore janë remonti dhe ndërtimi i arterieve rrugore, kanalizimi, sigurimi i vendeve për fëmijët në kopshtet dhe çerdhet e fëmijëve, përmirësimi i cilësisë së ajrit dhe i pastërtisë së qytetit. Investimet e kapitalit do të jenë për rreth 260 mln. euro.

Nga të ardhurat e veta bashkia do të sigurojë 394 mln. euro. Nga shteti do të sigurohen në kuadrin e programeve të ndryshme akoma 354 mln. euro. Mjetet falas të tërhequra nga programe të ndryshme evropiane janë për mbi 151 mln. euro. Paratë e tjera janë nga teprica e buxhetit të mëparshëm.

Më shumë nga rubrika

Po aplikohen masa lokale kundra përhapjes së virusit

Vala e tretë e shpërndarjes së koronavirusit tanimë është fakt dhe pikërisht asaj i dedikohet tendenca për një rritje graduale të sëmundshmërisë dhe zënies së shtretërve spitalor në Bullgari, shpalli në brifingun e rregullt për situatën aktuale..

botuar më 21-03-04 3.05.MD

Si një kultivues i rrushit nga Varna ringjalli verën e vërtetë të trakëve

Trakasit kanë pëlqyer të pinë verë të trashë me aromë frute të spikatur fortë dhe shije të pasme të largët....të dyllit të bletës. Një kantinë vere në qytetin Varna propozon një udhëtim në kohë përmes një varieteti të ringjallur të rrushit nga koha..

botuar më 21-03-04 7.15.PD

Në Bullgari mbipesha prek më shumë burrat sesa gratë

Më 4 mars shënojmë Ditën Botërore të Mbipeshës. Një studim i Komisionit Evropian për Bashkimin Evropian tregon një tendencë të rritjes së përqindjes së njerëzve me mbipeshë gjatë vitit 2025 në krahasim me 2014-ën. Sipas parashikimit për..

botuar më 21-03-04 4.45.PD