Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Protestë e pronarëve dhe nëpunësve të lokaleve në qendrën e Sofjes

Foto: BGNES

Pronarët dhe nëpunësit në lokalet e mbyllura për shkak të masave antiepidemike po zhvillohet një protestë kombëtare përpara Këshillit të Ministrave. Protestuesit insistojnë që të fillojnë punën më 1 shkurt. Aksioni është nën moton "Marsh drejt lirisë" dhe është organizuar nga Asociacioni i Lokaleve dhe Shoqata e Restoranteve në Bullgari. Nga dega kërkojnë dorëheqjen e Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angellov. Protestuesit mendojnë se pandemia po menaxhohet keq dhe e drejta e tyre për punë është hequr, pa vendime të kënaqshme për kompensimin. Protesta përfshin pjesëmarrës nga Sofja dhe qytete të tjera në vend.

Ju kujtojmë se më 26 janar Ministri i Shëndetësisë lëshoi ​​një urdhër sipas të cilit restorantet dhe lokalet mund të hapen nga 1 Marsi.


Më shumë nga rubrika

Ministria e Jashtme shprehu habi për pozitën e senatorëve amerikanë

Ministria e Jashtme e Bullgarisë shprehu habi për pozicionin personal të senatorëve të SHBA Bob Menendez dhe Jim Rich, sipas të cilëve korrupsioni dhe gjendja e lirisë së mediave në Bullgari kërcënojnë marrëdhëniet bullgaro-amerikane...

botuar më 21-03-05 8.04.MD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 363

Spitalet po pezullojnë pranimet e planifikuara për shkak të valës së tretë të pandemisë Nga 8 marsi, pranimi i planifikuar dhe operacionet e planifikuara në të gjitha spitalet në zonat e kuqe në vend do të pezullohen. Kryeqyteti Sofja është..

botuar më 21-03-05 6.21.MD

Muzikantët kërkuan mbështetje në kushtet e pandemisë

Dhjetëra muzikantë të pavarur, duke përfshirë një numër emrash të njohur, i dërguan një letër të hapur Kryeministrit Bojko Borisov me kërkesë që të zhvillohet një mekanizëm i përshtatshëm për t'i ndihmuar ata në kontekstin e krizës së koronvirusit...

botuar më 21-03-05 6.12.MD