Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Propozojnë ndryshime për financimin e mediave publike

Foto: arkiv

Mandatet e drejtorëve të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ dhe të Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ zgjaten nga 3 në 5 vjet. Me përfundimin e mandatit të Drejtorit të Përgjithshëm përfundon edhe mandati i anëtarëve të Bordeve të Menaxhimit. Këtë e parashikojnë ndryshimet në Ligjin për Radion dhe Televizionin, të parashtruara nga qeveria në Parlament.

Ato gjithashtu rregullojnë financimin e dy mediave në një mënyrë të re. Në vend të subvencionimit, ato do të marrin një transferim nga buxheti i shtetit, i cili do të kompensojë shpenzimet e tyre neto për realizimin e aktiviteteve të mediave në zbatimin e misionit të tyre publik dhe të licencës së lëshuar, njoftoi BNR.


Më shumë nga rubrika

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

botuar më 21-04-22 12.46.MD

Paratë nga bullgarët jashtë vendit po ulen

Paratë e dërguara në vend nga bullgarët jashtë shënojnë një ulje. Sipas Bankës Kombëtare Bullgare në dy muajt e parë të vitit 2021 transferimet e emigrantëve arritën në vetëm 24.8 milion euro. Për të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, kur bota..

botuar më 21-04-22 11.16.PD

Pyetje parlamentare mbi ndërhyrjen e jashtme në shpërthimet në uzinat ushtarake

Dy deputetë nga “Bullgaria Demokratike” pyesin Kryeministrin e dorëhequr nëse ka ndërhyrje të jashtme në shpërthimet në uzinat ushtarake në territorin e Bullgarisë në 10 vitet e fundit. Arsyeja për pyetjen e deputetëve Velizar Shallamanov dhe..

botuar më 21-04-22 9.34.PD