Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Doracakë elektronikë do të ndihmojnë mësimin në shkollat bullgare jashtë shtetit

Foto: Ministria e Arsimit dhe e Shkencës

Shkolla të larta në Bullgari krijuan doracakë elektronikë mësimor të gjuhës bullgare, historisë dhe gjeografisë për nxënësit dhe mësuesit nga shkollat bullgare jashtë shtetit. Materialet u demonstruan dhe u diskutuan gjatë Forumit të Dytë Ballkanik nën moton “Strategji për mësimin e gjuhës bullgare në një mjedis të huaj gjuhësor”. Forumi që u mbajt në Athinë u organizua nga Ministria e Arsimit dhe e Shekncës dhe nga Ambasada e Bullgarisë në Greqi.

Certifikimi i kompetencave gjuhësore në gjuhën bullgare sipas Kornizës së Përbashkët Evropiane të Referencës për Gjuhët ishte gjithashtu ndër pikat kryesore të diskutimeve.

Në forum morën pjesë përfaqësues të shkollave të së dielës nga Greqia, Kroacia, Serbia dhe Turqia dhe të universiteteve në Bullgari, të cilat trajnojnë mësues të gjuhës bullgare jashtë vendit.


Më shumë nga rubrika

“Pandemia në vijë të parë” – çfarë nuk treguan mediat

Cilat janë betejat personale dhe profesionale të punëtorëve të vijës së parë në sfera të ndryshme sociale në një situatë pandemie? Cilat janë problemet, çfarë është solidariteti dhe a ka ai tokë në Bullgari? Përgjigjet e këtyre pyetjeve i..

botuar më 22-01-15 2.15.MD

Eurostat: Bullgaria ka shkallën më të lartë të vdekshmërisë në BE në nëntor 2021

Numri i vdekjeve në Bullgari në nëntor është pothuajse dy herë më i lartë nga ai para pandemisë. Këtë e ka bërë të ditur agjencia evropiane e statistikave Eurostat, cituar nga “Dnevnik”. Eurostat publikoi të dhëna për vdekshmërinë e lartë, sipas të..

botuar më 22-01-14 6.07.MD

Plazhi i Varnës strehoi sërish të ardhurit me pupla nga Veriu

Këto ditë banorët e Varnës përfituan nga moti jashtëzakonisht me diell dhe i ngrohtë për të shkuar në plazh. Por jo për t'u dhënë pas banjave detare, por për të shijuar një atraksion tradicional lokal - qindra mjellma të bardha si..

botuar më 22-01-14 7.15.PD
Подкасти от БНР