Programi i ditës
Размер на шрифта
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub

Foto: BNR - Vidin

Më 29 qershor, vendet përgjatë Danubit shënojnë për të 19-in vit radhazi Ditën Ndërkombëtare të Danubit. Në këtë datë në vitin 1994 në Sofje u nënshkrua Konventa për bashkëpunim në mbrojtjen dhe shfrytëzimin e qëndrueshëm të lumit Danub. Dhjetë vjet më vonë, filloi festimi i Ditës Ndërkombëtare të Lumit Danub, me synimin për të tërhequr opinionin shoqëror mbi rëndësinë e resurseve të lumit të dytë më të gjatë të Evropës për rajonet.

Në lidhje me festën, vendet përgjatë rrjedhjes së Danubit organizojnë shumë iniciativa kushtuar mbrojtjes së lumit dhe degëve të tij. Këtë vit, nën moton “Zbuloni Danubin”, festimet në qytetet bullgare përgjatë lumit, përfshijnë festivale, konkurse kushtuara mbrojtjes së lumi që cakton pjesën më të madhe të kufirit verior të Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

Shkaba e zezë u kthye në Rodopet Lindore

Shkaba e zezë, zogu grabitqar më i madh dhe më i rëndë në Evropë, u kthye në Rodopet Lindore, pasi 14 zogj nga Spanja u lëshuan në fund të javës së kaluar, raportoi BNR Kërxhali. Një ekip i Shoqatës Bullgare për Mbrojtjen e Zogjve, organizata..

botuar më 22-11-15 7.15.MD

Gjithnjë e më shumë të huaj vijnë për të studiuar në Bullgari

54% e të diplomuarve punojnë në pozicione që nuk kërkojnë arsim të lartë. Prandaj, trajnimi duhet të lidhet me tregun e punës. Është e rëndësishme të ndërtohet një lidhje efektive arsim-shkencë-biznes, tha ministri në detyrë i arsimit Prof. Sasho..

botuar më 22-11-14 1.32.MD

650-700 mijë bullgarë janë të prekur nga diabeti

14 nëntori është Dita Botërore e Diabetit. Diabeti mellitus është një sëmundje metabolike. Mbi gjysmë milioni bullgarë vuajnë nga diabeti. 134 000 të tjerë mendohet se nuk janë ende në dijeni të tij, ndërsa mbi 230 000 të tjerë janë pre-diabetikë...

botuar më 22-11-14 11.01.PD