Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fotot „In Transit“ nga metroja e Nju Jorkut u rregulluan në qendër të Sofjes

Foto: Deljan Vëllçev

Pikërisht një vit më parë ju folëm për projektin fotografik “In Transit” të bullgarit Deljan Vëllçev. Ekspozita përfshin 30 imazhe të realizuara në metronë e Nju Jorkut nga viti 2014 deri në fillimin e pandemisë Covid-19, të cilat u shfaqën për herë të parë në Galerinë e Arteve të Qytetit “Boris Georgiev” në Varna.

Sot, tregimi fotografik i Vëllçevit po viziton Galerinë “Sintezis” në Sofje. Deri më 10 shtator, mund të shihet ndryshimi në emocionet tona të pasqyruara në të tanishmen e qyteteve të mëdha. Metroja e Nju Jorkut është një qendër mbledhëse, sepse ndoshta rreth 90 për qind e qytetarëve udhëtojnë me të, pavarësisht nga statusi i tyre social, financiar apo tjetër”, tha fotografi për Radio Bullgarinë.

Përpilues: Vesella Krësteva

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova


Më shumë nga rubrika

Një bullgar nga Ukraina pikturon skena nga jeta e përditshme mbi... kunguj

Ilija Zllatov, një piktor nga fshati Kulevça i Bollgradit, e shfrytëzon talentin e vet në një mënyrë jostandarde. Për këtë qëllim ai nuk përdor kanavacën tradicionale apo fletën e letrës, por…..kunguj dekorativë. Veprën e parë bullgari nga Ukraina..

botuar më 22-11-13 10.15.PD

Jashtë vendit kanë mbetur vetëm 39 lektorate të gjuhës bullgare

Nënpresidentja Ilijana Jotova organizoi një forum ndërkombëtar për alfabetin cirilik. Një prej qëllimeve të tij ishte të dërgoheshin mesazhe kundër zëvendësimit të historisë dhe për të kundërshtuar përpjekjet nga Lindja dhe Perëndimi për të mohuar..

botuar më 22-11-10 7.15.PD
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Studiuesit e gjuhës bullgare mblidhen sot në një forum për alfabetin cirilik

Nënpresidentja Ilijana Jotova organizon një forum ndërkombëtar mbi alfabetin cirilik të quajtur "Ne gjithashtu i dhamë diçka botës". Sot, më 7 nëntor, në Pallatin Kombëtar të Kulturës në Sofje do të mblidhen studiues të njohur bullgarë nga..

botuar më 22-11-07 12.02.MD