Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria sot – 2 gusht 2022

Në fillim të programit të ditës më 2 gusht 2022 mund të dëgjoni lajmet e fundit.

Më 2 gusht mbushen 119 nga epopeja e Ilindenit. Lidhur me këtë në rubrikën “Histori” do t’ju përqendrojmë vëmendjen mbi këtë Kryengritje dhe shkaqet që çuan në të.

Në “Këngën e ditës” edhe sot ju ofrojmë një këngë e bukur bullgare kushtuar verës. “Dita e verës” është titulli i saj dhe është në interpretim të grupit “Atlas”.

Ju urojmë minuta të këndshme!

  • 01.50 – Lajmet

  • 10.09 – Histori 

  • 18.44 – Kënga e Ditës


Më shumë nga rubrika

Bullgaria sot – 22 nëntor 2022

Në fillim të programit të ditës më 22 nëntor 2022 mund të dëgjoni lajmet e fundit. Bullgarët janë hulumtuesit e parë që eksploruan dhe përshkruan shpellat e Shqipërisë. Njëkohësisht me gjinjtë e tokës, speleologët studiuan edhe pakicën etnike..

botuar më 22-11-22 3.00.MD

Bullgaria sot – 21 nëntor 2022

Të nderuar dëgjues, në fillim të programit të ditës më 21 nëntor 2022 mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Pas kësaj në lidhje me 21 nëntorin – Ditën e Familjes së Krishterë, do t’ju takojmë me Radina Vellçeva dhe fondacionin e saj.   Përzgjedhja..

botuar më 22-11-21 3.00.MD

Bullgaria sot – 18 nëntor 2022

Të nderuar dëgjues, në fillim të programit të ditës më 18 nëntor 2022 mund të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj do t’ju tregojmë për ekspozitën në Plovdiv “Kur djali bëhet burrë... “ – një koleksion interesant i etnologut Dr. Ilija Vëlev,..

botuar më 22-11-18 3.00.MD