Programi i ditës
Размер на шрифта
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria e përkohshme zëvendësoi drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë së Doganave

Foto: Ani Petrova

Drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë Doganore Rumen Specov dhe Pavell Tonev u liruan nga detyra. Në vend të tyre u emëruan Boris Mihajllov dhe Pavell Gerenski. Sipas informacioneve nga shërbimi i shtypit të qeverisë, kreu i Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave u lirua për shkak të mospërmbushjes së detyrimeve dhe paraqitjen e të dhëna jo të sakta për të ardhurat tatimore të parashikuara dhe të pritshme për vitin 2022. Në njoftim thuhet gjithashtu se problem ka me detyrimet e një kompanie shtetërore, detyrimet e së cilës ndaj buxhetit janë veçanërisht të mëdha.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Rumania mbeten jashtë Shengenit

Nga 1 janari, vetëm Kroacia do të pranohet në zonën Shengen, Bullgaria dhe Rumania mbeten jashtë zonës pa kontroll kufitar. Në votimin e sotëm në Këshillin e BE-së, Austria votoi “kundër” pranimit të Bullgarisë dhe Rumanisë, kurse Holanda..

botuar më 22-12-08 7.31.MD

E shpallën mutafçiun Hristo Marinovin si një thesar të gjallë njerëzor

Mjeshtri mutafçi nga Gabrovo, Hristo Marinov, është shpallur një thesar i gjallë njerëzor. Ai do të futet në Listën Përfaqësuese Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të Bullgarisë. Hristo Marinov është i vetmi mjeshtër muftafçi në Bullgari...

botuar më 22-12-08 6.02.MD
Presidenti Rumen Radev

Rumen Radev: Është jashtëzakonisht e palogjikshme që Bullgaria dhe Rumania të qëndrojnë jashtë Shengenit

Presidenti Rumen Radev e përkufizoi si "jashtëzakonisht të palogjikshme" që Bullgaria dhe Rumania të qëndrojnë jashtë zonës Shengen në kushtet e një krize në sferën e sigurisë, ekonomisë dhe sferës sociale. Kreu i shtetit e komentoi këtë temë pas..

botuar më 22-12-08 3.33.MD