Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Konferencë përfundimtare prezanton rezultatet e projektit evropian të kontrollit të fakteve

Foto: arkiv

Në Shtëpinë e Evropës në Sofje, më 8 gusht do të mbahet konferenca finale kushtuar vendit të zhanrit “kontrolli i fakteve” në programet moderne radiotelevizive. Rezultatet e projektit, me theks në reportazhet dhe hetimet gazetareske, të prodhuara dhe të shpërndara në internet me hashtag #factcheckEI_BNR, do të prezantohen në fillim të konferencës nga drejtoresha e Institutit Evropian, Lubov Panajotova. Drejtori i Përgjithshëm i BNR-së, Milen Mitev, dhe një përfaqësues i menaxhmentit të Fondit Evropian për Media dhe Informim do të flasin për rëndësinë e fakteve të verifikuara dhe të besueshme në luftimin e dezinformatave.

Një vit më parë, Radioja Kombëtare Bullgare, Instituti Evropian dhe Fondi Evropian i Medias dhe Informacionit (European Media and Information fund) bashkuan forcat në projektin “Kontrolli i fakteve të radios pilot për një mjedis mediatik më të besueshëm”. Në të morën pjesë 40 gazetarë të radios publike nga i gjithë vendi.Më shumë nga rubrika

Në fokusin e Evropës - përvjetori i luftës në Ukrainë, NATO dhe sfidat dhe të panjohurat e reja pas fjalimit të Trump

Në prag të përvjetorit të dytë të luftës midis Rusisë dhe Ukrainës, si dhe në vitin e një numri zgjedhjesh kyçe për të ardhmen e botës - për presidentin amerikan dhe për një përbërje të re të institucioneve evropiane, si dhe në vitin e përvjetorit të..

botuar më 24-02-21 8.40.PD

Bullgarët kanë më shumë frikë nga sëmundjet, varfëria dhe lufta

Frika më e madhe e bullgarit është se ai ose të afërmit e tij do të sëmuren /43,3%/ ose do të bien në varfëri /për 36,7%/. 33.5% e bullgarëve e zhvendosin luftën në vendin e tretë mes kërcënimeve, sipas një sondazhi përfaqësues të agjencisë..

botuar më 24-02-20 2.25.MD

Vizitë në shkollën e së dielës "Vasill Levski" në Leeds

Nuk ka statistika të sakta për numrin e bullgarëve në qytetin anglez Leeds. Mirëpo, ne e dimë se atje, si dhe në qytete të tjera të Britanisë së Madhe, ekziston një shkollë e së dielës që mban emrin “Vasill Levski”. E themeluar në vitin 2016, sot ajo..

botuar më 24-02-19 5.05.PD