Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

"Lukoil" duhet t'i paguajë thesarit 500 milionë leva taksa

Foto: lukoil.bg

“Lukoil Neftohim Burgas”, i cili është kërcënuar me tërheqjen e derogimit për importin e naftës ruse, ka shprehur gatishmërinë për të paguar 500 milionë leva taksa. Këtë e bëri të ditur bashkëkryetari i Grupit Parlamentar të Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS) Deljan Peevski pas mbledhjes së grupeve parlamentare të GERB-SDS, PP-DB dhe DPS në Kuvendin Popullor në lidhje me propozimin e GERB-it për anulimin e derogimit të rafinerisë.

Morën pjesë gjithashtu kryeministri Nikollaj Denkov, ministri i financave Asen Vasilev, bashkëkryetari i PP-DB Kirill Petkov dhe bashkëkryetari i “Bullgarisë Demokratike” Atanas Atanasov.

"Nëse Lukoil nuk paguan këto shuma - 500 milionë taksa dhe gati një miliard në Fondin e Sigurisë së Energjetikës, atëherë ne do të kërkojmë tërheqjen e derogimit", tha Deljan Dobrev, deputet nga GERB dhe kryetar i komisionit parlamentar për energjetikën.

Të premten do të mbahet një seancë e jashtëzakonshme e Kuvendit Popullor për të tejkaluar veton e presidentit Rumen Radev për Ligjin e Energjetikës, tha edhe Deljan Peevski. Ligji parashikon liberalizimin e plotë të tregut të energjisë elektrike për konsumatorët familjarë deri në vitin 2026.


Më shumë nga rubrika

Edhe një herë po vonojnë nisjen e terminalit të gazit në Aleksandropolis

Terminali i gazit të lëngshëm në Aleksandropolis - Greqi do të hyjë zyrtarisht në funksionim tregtar më 1 maj. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, ku u diskutua për çmimet e gazit natyror në Bullgari nga..

botuar më 24-02-28 11.37.PD

A po i vjen fundi diktatit të tre operatorëve celularë në tregun e shërbimeve të telekomunikacionit në vendin tonë?

Rritja e çmimit të shërbimeve celulare me normën e inflacionit vjetor, e cila u njoftua në mesin e janarit, erdhi si një dush i akullt për një numër të madh përdoruesish të prekur. Arsyeja është se ky është një tjetër element i inflacionit në rritje të..

botuar më 24-02-27 7.30.PD

Banka Kombëtare Bullgare pret rritje ekonomike, investimet në prona të paluajtshme po vazhdojnë

Banka Kombëtare Bullgare pret që tendenca drejt ngadalësimit të rritjes ekonomike të ndalet. Në gjysmën e parë të vitit 2024, ekonomia do të rritet e mbështetur nga perspektiva e përmirësuar e kërkesës së jashtme për mallra dhe shërbime bullgare,..

botuar më 24-02-26 10.58.PD