До три дни във варненските аптеки ще има маски за еднократна употреба

До три дни в аптечната мрежа във Варна ще има еднократни хирургически маски. Това съобщи Живка Добрева, председател на Българския фармацевтичен съюз в морската столица. Добрева уточни, че в аптеките не могат да се продават маски от плат,..

обновено на 31.03.20 в 14:41

Плащайте редовно тока, за да не се трупат задължения

ЕНЕРГО-ПРО призовава всички свои клиенти да не отлагат във времето заплащането на сметките си за ток, за да избегнат натрупването на големи задължения.       Дружествата от групата са фокусирани върху осигуряването на надеждност и..

публикувано на 31.03.20 в 14:38

Бюрото по труда напомня

Възможности за регистрация в Дирекция „Бюро по труда“ и НОИ по електронен път, както и отлагане на такава в срок до 14 дни след отмяна на извънредното положение С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките..

публикувано на 31.03.20 в 14:30

Болницата в Добрич с дезинфектант за два дни, търси помощ

Община Добрич ще подпомогне финансово многопрофилната болница със сумата от 50 000 лв. Това взе като решение днес Общинският съвет на редовното си заседание. От здравното заведение се обърнаха за помощ към общините, фирмите и гражданите за..

публикувано на 31.03.20 в 14:23

Магистрати и съдебни служители във Варна даряват средства в подкрепа на УМБАЛ „Света Марина“

Дарение от набрани лични средства в подкрепа на усилията на лекарите, медицинските сестри, санитарите и лаборантите в инфекциозната клиника към Университетската болница за активно лечение „Света Марина“ във Варна ще направят днес магистратите и..

публикувано на 31.03.20 в 14:16

МБАЛ-Добрич само за ден получи близо 16 600 лева от дарители

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич само за ден получи от дарители 16 586 лева, съобщиха от здравното заведение. По-голямата част от средствата са набрани от граждани, но търговски дружества също са откликнали на апела за подкрепа в..

публикувано на 31.03.20 в 14:10

Влаковете вече подминават Стара гара Варна

От 14 часа днес пристигащите във Варна влакове НЯМА да спират на спирка Стара гара Варна . Това се налага , за да може да бъдат наложени адекватни противоепидемични мерки. Решението ще важи до края на извънредното положение пише в Протокол от..

публикувано на 31.03.20 в 13:48

Агенцията по заетостта приема заявления от бизнеса за държавна помощ

От днес Агенцията по заетостта приема заявления от бизнеса за държавна помощ по формата на 60 процента от осигурителния доход на всеки работник, който запази работното си място за следващите три месеца. Заявлението и списъкът, в който се..

публикувано на 31.03.20 в 13:42
Красимир Вълчев

Министър Красимир Вълчев: Учителите направиха революционен скок в образованието

"Учителите направиха революционен скок - беше уникално, забележително нивото на взаимопомощ и професионализъм на учителите в тази трудна ситуация" , коментира в интервю за Радио Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му,..

обновено на 31.03.20 в 13:39

Използвайте електронните услуги призова Агенцията по заетостта

С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, Агенцията по заетостта обръща внимание отново на възможностите, които предоставя Системата за сигурно..

публикувано на 31.03.20 в 13:33