Гратисният период за маските на обществени места - до събота

“Вие сте забелязали, че ние не измисляме никакви неща, които не са следствие на добри практики, които са установени в света. Основните източници, които ползваме, за да налагаме или втвърдяваме мерки това са – Китай, Корея, Израел и големите..

публикувано на 31.03.20 в 09:15
Провадия

Извънредна сесия на общинарите в Провадия

Извънредна сесия на общинския съвет в Провадия ще се проведе днес. На нея ще бъдат гласувани предложения за отмяна на такси на собствениците на заведения, както и обновяването на парка в района на минералните бани в града – една добра новина за..

публикувано на 31.03.20 в 09:10

Април - топъл до 28°

Тази година през април се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11° и 13°, по Черноморието и във високите полета – между 9° и 11°, а за планините – от минус 5° до 2°...

публикувано на 31.03.20 в 08:50

Три нови случая на коронавирус във Варна

Три са новите положителни проби за Covid-19 във Варна. Новите случаи за денонощието с коронавируса в страната са 25, общият брой на заразените е 379 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски. Има една нова..

публикувано на 31.03.20 в 08:30

Застудява в последния мартенски ден

Сутринта облачността бързо ще се увеличи и до края на деня ще бъде предимно облачно, с изолирани слаби превалявания от дъжд, които на места във вътрешността на Североизточна България не е изключено да преминат в сняг. Ще духа до умерен..

публикувано на 31.03.20 в 06:15
Пирамидите в Гиза, Египет

Осветиха Голямата пирамида в Гиза с послания за единство и солидарност срещу коронавируса

Голямата египетска пирамида беше осветена в понеделник вечерта с послания за единство и солидарност с онези, които се борят с коронавируса по целия свят, съобщи АФП. „Останете в безопасност“, „Стойте у..

публикувано на 31.03.20 в 05:53

ЕК публикува препоръки за ограничаване на достъпа до външните и вътрешните граници на ЕС

Европейската комисия публикува препоръки за ограничаване на достъпа до външните и вътрешните граници на ЕС заради разпространението на коронавируса. По-рано страните..

публикувано на 31.03.20 в 05:52

Позиция на Адвокатска колегия - Варна

Във връзка с досъдебно производство, образувано след стрелба с въздушна пушка по автомобила на адвокат Светла Василева, ръководството на Адвокатска колегия – Варна заявява, че категорично осъжда всяка форма на саморазправа и посегателство срещу..

публикувано на 30.03.20 в 20:57

Началникът на охранителна полиция-Варна коментира

През последните дни полицаите напомняха на хората  в Морската градина, седнали по пейките, че не може да пребивават в парка. Комисар Илиян Илиев-началник на охранителна полиция-ОДП-Варна коментира и това, че кучета не може да се разхождат в..

публикувано на 31.03.20 в 08:05
Кръстът на Крепостта Овеч

55 души са под карантина в община Провадия

55 души са под карантина в община Провадия към днешна дата, каза за Радио Варна кметът на общината Жоро Илчев. От тях 32-ма са в Провадия, 8 в с.Манастир, 4-ма в с.Бозвелийско, 3-ма в с.Добрина, 2-ма в с.Петров дол и по един в селата Бързица,..

публикувано на 30.03.20 в 19:42