митрополит Йоан

Митрополит Йоан ще отслужи молебен

Митрополит Йоан ще отслужи благодарствен молебен по случай 150-годишнината от подписването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия.   Молебенът ще бъде отслужен на 28 февруари 2020 г. (петък) от 10:00 ч. в Митрополитския катедрален..

публикувано на 27.02.20 в 14:57

До 6 месеца на Острова без виза

Великобритания е със силна икономика и за Обединеното кралство е много важно да поеме контрол върху своята политика, затова не търсим отношения с Европейския съюз, които да попречат на това - така коментира във Варна предстоящите преговори след..

публикувано на 27.02.20 в 14:27

Превозвачи протестират в Добрич

Собственици на малки фирми за превоз от Добрич протестираха срещу въвеждането на ТОЛ системата в България. Около 20 камиона се събраха на изхода на града, за да изразят недоволството си от системата за събиране на такси по пътищата в страната за..

публикувано на 27.02.20 в 14:04
Д-р Ангел Кунчев

Над 10 хиляди българи са под домашна карантина заради съмнения за коронавирус

Между 10 и 15 хиляди са случаите в България на хора, които са под домашна карантина заради съмнения за коронавирус. "Няма да избегнем идването на вируса у нас, вече има първи случи на заразени в съседните ни държави", каза главният здравен..

публикувано на 27.02.20 в 13:42

И двата патрулни кораба ще се строят във Варна

До празника на Военноморските сили през август има вероятност да бъде сключен договорът за построяването на нови многоцелеви патрулни кораби за военния ни флот-това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той..

публикувано на 27.02.20 в 13:38

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира във Варна коалиционните взаимоотношения и възникналото напрежение между патриотите и ГЕРБ: " Голямо напрежение няма, но напрежение има. Аз не случайно казах, че така не може да продължава...

публикувано на 27.02.20 в 13:11
Димитър Маргаритов

КЗП: Ако ще пътувате до райони с коронавирус, анулирайте пакетите непосредствено преди заминаване

При предстоящи пътувания до районите с коронавирус е разумно анулациите на пакетите да се правят непосредствено преди заминаването.  Това коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в контекста на напрежението..

публикувано на 27.02.20 в 11:26

Финансовият надзор влиза във ВиК-Добрич

Финансова проверка на водното дружество в Добрич е възложена с разпореждане на Окръжната прокуратура. Повод са сключените договори от ВиК Добрич с доставчици на електроенергия, както и дали те са в ущърб на дружеството, което е най-големият длъжник в..

публикувано на 27.02.20 в 10:57

Във Варна заседават заради коронавируса

Областният кризисен щаб ще заседава днес във Варна заради разпространението на коронавируса. Срещата ще започне в 13:30 часа в Областната управа. На нея ще бъдат обсъдени мерките за ограничаване на вируса на територията на Варненска област.

публикувано на 27.02.20 в 10:05
Венцислав Мутафчийски - началник на Военномедицинска академия.

Все още няма коронавирус у нас

Няма установени случаи на коронавирус у нас, каза тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб за коронавируса - проф. Венцислав Мутафчийски пред медиите. 14 души, от които 4-ма чужденци - италианец, японец, португалец и египтянин, са..

публикувано на 27.02.20 в 09:35