Променят програмата на Есенния салон на изкуствата заради пандемията

Промени в програмата на Есенния салон на изкуствата се налагат във връзка с пандемията от Covid19. Актуалната информация е предоставена от дирекция "Култура и духовно развитие" , откъдето припомнят, че всички останали събития са с вход свободен, при..

публикувано на 02.11.20 в 18:32
Петя Панева

Момината първа авторска песен на Петя Панева

Време за четене: 2 мин. Талантливата млада певица Петя Панева , която от тази година е и част от НФА „Филип Кутев“, избра датата 1 номеври, Денят на народните будители, за да представи най-новия си звукозапис. За първи път Петя ни предлага..

обновено на 01.11.20 в 19:49

Добричлията Милен Апостолов с награда „Икар” за музика

Композиторът Милен Апостолов спечели престижното театрално отличие „Икар” за музиката в две постановки - „Меко казано” от Валери Петров, спектакъл на Държавен куклен театър – Стара Загора и „Хартиени истории“ на Театър „Корсар“. Милен Апостолов е..

публикувано на 01.11.20 в 17:11

Учредяват годишна награда “Георги Живков - будителят за просвещение”

На 1 ноември 2020г., в Деня на Будителите клуб Отворено общество Варна и приятели учредяват годишна награда “Георги Живков - будителят за просвещение”. Наградата ще се връчва всяка година на българи и/или варненци, които са допринесли за..

публикувано на 01.11.20 в 10:34

Община Каварна обявява конкурс за авторско стихотворение "Новите будители"

По повод Деня на народните будители, Община Каварна обявява конкурс за авторско стихотворение "Новите будители". Участниците имат право да изпратят по едно свое произведение press@kavarna.bg до 14 ноември. Необходимо е да напишат имената си и..

обновено на 01.11.20 в 10:34

Връчиха наградите "Икар" - кои са отличените

„Празникът” на режисьора Явор Гърдев в Малък градски театър „Зад канала”   спечели наградата „Икар” за най-добър спектакъл тази година. За първи път годишните театрални награди на Съюза на артистите в България бяха връчени без публика...

публикувано на 01.11.20 в 10:32

"Движещо се тяло" за пети път във Варна

Петото издание на фестивала  "Moving Body"  започва на 4 ноември. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, тази година разгръща програмата си в първата и в последната седмица на ноември (04-08.11; 27-29.11). Хале 3 и Социалната чайна..

публикувано на 31.10.20 в 11:40
Националните награди за сценични изкуства –

Раздават ИКАР-ите днес, но без публика

Наградите ИКАР 2020 най-накрая ще се състоят днес, на 31 октомври в Народен театър "Иван Вазов", но за съжаление на почитателите и поддръжниците на номинираните актьори – без публика в залата. Решението е взето с цел засилване на..

публикувано на 31.10.20 в 08:26

Библиотеката в Добрич отличи най-активните си читатели

Тази година, поради пандемичната обстановка, без специална церемония, в навечерието на празника на Народните будители – 1 ноември, директорът на библиотеката Невяна Христова връчи грамоти на отличените активни читатели. Те са Анелия..

публикувано на 31.10.20 в 08:18

Варненският маринист Огнян Георгиев с изложба в Каварна

Художествена галерия "Христо Градечлиев" град Каварна и Галерия "Арт Маркони" град Варна представят изложба живопис "Камен бряг" на варненския художник Огнян Георгиев. Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в тази изложба то доминира,..

публикувано на 30.10.20 в 15:50